.
luc steeno
dinsdag 9 januari 2024

Luc Steeno: “Ze kijken op mij neer”

Zij wist niet wie hij was

2024 wordt een absoluut feestjaar voor Luc Steeno. Hij wordt dit jaar 60 en viert dat met een groot verjaardagsconcert eind juni.

Op dat verjaardagsconcert heeft de zanger ook enkele collega’s uitgenodigd om mee te komen vieren. Die collega’s zijn niemand van de jongere generatie van artiesten.

“Ik heb soms het gevoel dat die op mij neerkijken. Dat is een andere generatie, hé. Drie jaar geleden was er een eerste keer opnieuw 'Tien Om Te Zien'. Toen vroegen ze aan Grace of zij Luc Steeno kende. Dat meisje was 19, die wist niet wie ik was. Begrijpelijk, maar sommige van die jonge artiesten gunnen ons geen blik. Och, toen ik in 1989 in de foyer binnenkwam bij de opnamen van 'Tien Om Te Zien', durfde ik ook niets te zeggen tegen de bekende artiesten. Ik was een beetje schuchter, want wie was ik? Niemand. En dat voel ik nu ook. Maar ik heb het daar niet moeilijk mee, hoor”, zegt Luc in Dag Allemaal.

Nieuw talent is natuurlijk nodig, anders zou de muziekbusiness niet kunnen blijven draaien. En dat vindt Luc prima.

Nieuw talent moet er zijn, ik ga zeker geen klaagzang afsteken. Maar toen ik begon, in 1989, zei muzieksamensteller Jos Van Oosterwijck: 'Ik maak een programma voor de kijkers thuis.' Hij had oog voor jong talent, maar hij liet de oude garde zoals Will Tura en Paul Severs niet vallen. En nu is het de hele tijd Metejoor, Camille of Pommelien. Die komen terecht aan bod, maar ik hoor veel mensen zeggen dat het altijd hetzelfde is.

Bio van Luc Steeno, Metejoor, Camille en Pommelien Thijs