.
Luc Verhoeven en Leen Dendievel
vrijdag 18 november 2022

Luc Verhoeven: “Auditie doen is nog altijd stresserend”

Je moet wel altijd respect hebben voor de kijkers

Of Luc zelf een tevreden acteur is, vraagt Primo hem. “Zeker wel,” beaamt hij “Het voordeel van ouder worden en van minder afhankelijk te zijn van geld, is het feit dat je echt gericht kan kiezen wat je wilt doen en wat niet.”

Dat hij nog vaak als Rosse Izzi, zijn personage uit ‘Nonkel Jef’ wordt aangesproken vindt Luc helemaal niet erg. De tv-reeks was een enorm succes, waarvan de impact wel eens onderschat werd.

Ook Luc heeft zijn weg moeten vinden als BV. “Het is niet simpel,” geeft hij toe “maar je moet wel altijd respect hebben voor de kijkers.”

Luc heeft kritiek op zijn werk altijd gebruikt om aan zelfreflectie te doen. Aanvaard kritiek en ga ermee aan de slag. Kijk naar jezelf en bekijk wat er beter kan, is zijn advies.

Auditie doen is voor Luc erg stresserend. “Alsof is weer op school ben,” bekent hij in Primo. Hij prijst zichzelf gelukkig nooit veel audities gedaan te hebben. Vandaag heeft hij de luxe met mensen te kunnen werken die hij graag heeft. “Ik ben echt met mijn gat in de boter gevallen,” lacht hij.

Bio van Luc Verhoeven