.
Luc Verhoeven
maandag 21 november 2022

Luc Verhoeven combineerde acteren ooit nog met een job als kok.

Ik was altijd druk bezig

Luc Verhoeven studeerde nog af als kok en combineerde een job in de keuken met acteren. Hij vertelt in Primo: “Op een bepaald moment moest ik kiezen en heb ik voor het onzeker bestaan van acteur gekozen, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”

Nu zorgt Luc voor zijn moeder op de momenten dat hij niet op de planken staat. “Ze is 83 jaar en was er altijd voor mij. Nu is het aan mij om er voor haar te zijn.”

Samen met zijn zus neemt Luc de zorg op zich. Zijn moeder woont nog alleen, nadat zijn vader is overleden. Met spijt in de stem bekent Luc dat hij zijn appreciatie voor zijn vader wat te weinig heeft laten voelen. “Het was toen een ander fase van mijn leven. Ik was altijd druk bezig.”

Het is al tien jaar geleden dat de vader van Luc is gestorven. “Op het laatste kon hij de zorg voor mijn moeder niet meer aan,” vertelt Luc stil. “Hem zien aftakelen vond ik verschrikkelijk.”

Door veel met jonge mensen te werken, blijft Luc jong van geest en blijft hij mee met de tijd. “Eigenlijk wordt het leven er met ouder worden alleen maar makkelijker op. Ik word alleen maar wijzer,” lacht hij in Primo.

Bio van Luc Verhoeven