.
Lucas Van den Eynde in Lisa - aflevering 103
woensdag 6 december 2023

Lucas Van den Eynde: “Dat kunnen we nu wel gebruiken”

Het zijn geen leuke tijden

Voor veel gezinnen is Kerstmis een belangrijke dag in het jaar. De hele familie komt samen en iedereen zit gezellig bij elkaar om er lekker te eten, te praten en cadeautjes te openen. Dat was bij Lucas Van den Eynde niet anders.

“We begonnen eraan om halftwaalf met een aperitiefje, dan volgden wat hapjes, een bouillonsoep van ossenstaart, een videeke - uiteraard - met kroketten of een rosbiefje. Alles zelfgemaakt. Na het dessert, meestal witte rijstpap, begon mijn moeder frikadellenbollen te bakken en broodjes te smeren met zalm en krabsla voor 's avonds. Het hield niet op. Wij zaten op kerstdag onafgebroken tot 's avonds elf uur aan tafel. De hele dag door eten en drinken met de hele familie. En kaarten”, glimlacht Lucas in Primo.

Toen de moeder van Lucas overleed, wilde zijn vader kerst niet meer vieren. Hij zonderde zich ook helemaal af. Maar sinds Lucas zelf kinderen heeft, wordt het weer groots gevierd.

“Ik vind het weer een fijne traditie. Gewoon wat lief zijn voor elkaar, dat kunnen we in deze barre tijden wel gebruiken, toch?”

Bio van Lucas Van den Eynde

Meer Over:

Lucas Van den Eynde