.
Luka Cruysberghs
zaterdag 8 oktober 2022

Luka Cruysberghs: “Dat blijft toch erg zuur”

Ze mocht niet meer naar het Songfestival

Toen aangekondigd werd dat Hooverphonic naar het Songfestival zou gaan voor ons land, maakte Luka Cruysberghs nog deel uit van de groep. Maar toen kwam corona en werd plots weer alles anders.

“Ik vind het nog altijd heel zuur dat ik het Songfestival heb gemist. Dat was een droom van me, en nog altijd. Maar ik ben blij dat ik nu mijn ding kan doen, ook al is dat nog niet zo succesvol. Nog niet”, lacht de ster in wording in Dag Allemaal.

Luka heeft graag de touwtjes in handen en regelt alles zelf. Maar daardoor heeft ze natuurlijk niemand om op terug te vallen als het niet goed gaat.

“Dat is waar, maar daar had ik nood aan, om het zelf te doen. Niemand moet zeggen wat ik moet doen. Het was een serieuze reality check toen ik ineens solo moest gaan: hey, ik kan nu zelf kiezen hoe de videoclip eruitziet en welke kleren ik draag,…”

Maar voorlopig is de zangeres nog volop op zoek welke richting ze wil uitgaan. “De deal met een groot label sprong af omdat ze vonden dat mijn muziek alle richtingen uitging, dat er geen lijn in zat. Maar ik wil niet dat ze me in een hokje stoppen. Ik zou platcommerciële Nederlandstalige muziek kunnen maken – daar is niks mis mee – maar da’s m’n ding niet.”

Bio van Luka Cruysberghs en Hooverphonic