.
News Image

Lynn Van Royen speelt hoofdrol in The Team II

De opnames starten vandaag.


De opnamen van het tweede seizoen van THE TEAM starten vandaag in Denemarken met de Vlaamse Lynn Van Royen (Marsman, Spitsbroers, Beau Séjour) in één van de hoofdrollen! Lunanime, de productietak van de Lumière Groep, is opnieuw één van de hoofdproducenten, in samenwerking met VTM en kan rekenen op de steun van Creative Europe (MEDIA), VAF/Mediafonds, Screen Flanders en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid.
The Team II volgt op het succes van The Team I dat door het grote aandeel Vlaamse cast en crew werd omarmd als een Vlaamse serie en dit door een zeer groot en divers publiek. Het eerste seizoen van The Team haalde in 2015-2016 bij VTM gemiddeld 541.000 kijkers, en had een marktaandeel van 22,5%. The Team I was daarmee voor VTM één van de best scorende buitenlandse series in jaren. In Denemarken was de reeks even populair als The Killing en Borgen. In Duitsland was The Team I ook een doorslaand succes evenals in Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Binnen Europa keken meer dan 10 miljoen mensen naar The Team I, verspreid over 10 zenders in 10 landen.

De moord op zeven Europese burgers in een pension in de Deense moerassen dichtbij de Deens-Duitse grens brengt een team van onderzoekers uit Denemarken en Duitsland samen. Wanneer onder de slachtoffers een jonge Belgische Syrië-strijder wordt geïdentificeerd, worden ook de Belgische geheime diensten betrokken bij het onderzoek. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt het nieuw samengestelde joint investigation team (JIT) al snel naar de internationale kunsthandel. Het JIT moet niet alleen een waardevol kunstwerk zien terug te vinden en een aanval op nog meer burgers zien te verijdelen, het moet ook een opponent weten te overwinnen die veel sterker blijkt dan verwacht.

“Het fascinerende plot start in the middle of nowhere van de Deense moerassen. Wat op het eerste zicht lijkt op een haatmisdaad tegen vluchtelingen, blijkt daarna een zaak omtrent teruggekeerde IS-strijders die in verband wordt gebracht met internationale kunstsmokkel en terrorisme. Deze felomstreden topic vertegenwoordigt de derde grootste criminele markt binnen de internationale georganiseerde misdaad, na drugs- en mensenhandel. Dit is een interessant gegeven om op tafel te gooien. Een nieuw seizoen van THE TEAM geeft ons de kans om een hedendaags en relevant verhaal te vertellen aan de hand van een state-of-the-art manier van filmen. Een echt Europees project, zowel voor als achter de camera.”
De Vlaamse Lynn Van Royen (Marsman, Spitsbroers, Beau Séjour) vertolkt één van de drie hoofdrollen naast de Deense Marie Bach Hansen (The Legacy) en Jürgen Vogel (Tatort) uit Duitsland. Met z'n drieën vormen ze het nieuwe JIT bestaande uit Nelly Winther, een extreem ambitieuze en trotse Deense politiecommissaris, de Duitser Gregor Weiss, hoofd van de afdeling Mensenhandel bij de Hamburgse politie en de Belgische Paula Liekens, jong, methodisch en wiskundig, bekleedt een hoge functie bij de Belgische geheime dienst.

Belgische cast The Team II: Lynn Van Royen, Joren Seldeslachts (Spitsbroers, Beau Séjour), Soufiane Chilah (Home, Black), Dikra El Bacha, Abdel Malik Farhouni. Andere Belgische namen in de cast worden later bekend gemaakt.

Regie: Kasper Gaardsøe (The Team I, Dicte)

Director of Photography: Jan Pallesen (The Team I, Borgen, Dicte)

Production Designer: Søren Gam (The Team I, The Bridge, Borgen)

Executive Producers: Wolfgang Cimera, Jan De Clercq, Thomas Heinesen, John Luftner

Produced by: Peter Naederman en Andi Wecker
Het Vlaamse aandeel in dit tweede seizoen van The Team is net zoals in het eerste seizoen erg groot. Lunanime is één van de vier hoofdproducenten naast Network Movie (D), Nordisk Film (DK) en Superfilm (A). Ongeveer 30% van het totale budget komt uit Vlaanderen. 50 van de in totaal 112 draaidagen vinden plaats op verschillende locaties in België. Een vaste ploeg van 20 mensen draait mee gedurende de gehele tournage. Een nog uitgebreidere Belgische equipe zal op de set staan van The Team II tijdens de meer dan twee maanden durende draaiperiode in België.

Behalve één van de hoofdrollen levert België op artistiek vlak nog de Costume Designer met Catherine Van Bree en Ann Lauwereys, Sound Engineer Timothy Van Nieuwenhuise en Geert Vlegels, Make up Artist Esther De Goey en Art Director Steven Liegeois.Ook alle technische hoofdfuncties, Key Grip en Gaffer, alsook alle technische materiaal voor de hele shoot komt uit België.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Lynn Van Royen

Meer Over:

Lynn Van Royen