.
Maaike Cafmeyer en Bart De Pauw
donderdag 28 januari 2021

Maaike Cafmeyer en Ella-June Henrard parodiëren filmpje van Bart De Pauw

Opvallende parodie van twee slachtoffers van Bart De Pauw.

Binnenkort kunnen we op Streamz naar de komische soap ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ kijken. Ilse Beyers, voormalig hoofdredactrice van Dag Allemaal, nam het scenario voor haar rekening en één scène zorgt nog voor de serie op antenne komt al meteen voor ophef.

In de serie wordt namelijk het bewuste filmpje van Bart De Pauw geparodieerd waarmee de televisiemaker de #MeToo-zaak rond zijn persoon publiek maakte. Opvallend aan de parodie van Ilse Beyers is echter vooral dat twee slachtoffers van De Pauw de rollen invullen: Ella-June Henrard leest zenuwachtig de tekst voor, terwijl Maaike Cafmeyer de pancartes voor haar vasthoudt. De tekst die wordt voorgelezen is haast identiek aan die van Bart De Pauw.

Scenariste Ilse Beyers haalde de inspiratie voor de bewuste scène bij de persiflage van het Bart De Pauw-filmpje uit Tegen De Sterren Op. Maar dat net twee slachtoffers van De Pauw de rollen zouden spelen berust op toeval.

“Toen Maaike en Ella-June in beeld kwamen voor hun rollen, wist ik helemaal niet dat ze bij de zaak-Bart De Pauw betrokken waren”, verduidelijkt Beyers in Dag Allemaal. Pas op de dag van de opnamen bevestigde Ella-June Henrard haar rol in de zaak De Pauw. Ook toen pas kreeg Ilse Beyers te horen dat ook Maaike Cafmeyer betrokken partij was.

Ilse Beyers geeft toe dat er nauwelijks een woord gerept werd op de set over de hele zaak. “Daar ben ik dus onder de indruk gekomen van hun enorme professionaliteit. Ella-June Henrard en Maaike Cafmeyer hebben zich op en top professionals getoond.”

Bio van Maaike Cafmeyer, Ella-June Henrard en Bart De Pauw