.
Hoodie
zondag 21 maart 2021

Maandag start nieuw seizoen van Hoodie op Ketnet

Hier kijken heel wat mensen naar uit.

Maandag start het langverwachte tweede seizoen van Hoodie. In het populaire superheldenverhaal wordt Pieter opnieuw de moderne Robin Hood die samen met zijn vrienden het onrecht in Brussel bestrijdt. Het decor is net als in het eerste seizoen de hoofdstad, in al zijn diversiteit, met de kansen en uitdagingen die erbij horen. Zowel het eerste als tweede seizoen is met audiodescriptie beschikbaar op Ketnet.be en in de Ketnet-app en zo ook toegankelijk voor kinderen met een visuele beperking. Naast het nieuwe seizoen zijn er ook verschillende Hoodie-activiteiten, met onder meer de Hoodie-tocht door Brussel.

Hoodie vertelt het verhaal van Pieter, een jongen met een uitzonderlijk talent voor parkour en een groot hart voor rechtvaardigheid. Ook in het tweede seizoen bestrijdt hij samen met zijn vrienden als een moderne held het onrecht. Ditmaal teistert een supersnelle vandaal zijn geliefde Brusselse wijk Vrijbeek. Team Hoodie staat met de rug tegen de muur en dus beslist Pieter om Soufian terug naar Brussel te halen. Niet uit vriendschap, wel omdat hij de geknipte trainer is om weer een echte superheld te worden. Maar Soufians komst valt bij de andere teamleden niet in goede aarde. Het team raakt verscheurd en Pieter staat voor moeilijke keuzes. Alsof dat allemaal niet lastig genoeg is, wordt Pieter ook nog eens uitgedaagd door zijn ultieme aartsrivaal.

De cast van Hoodie bestaat uit dezelfde hoofdpersonages als in het eerste seizoen. Pieter (Maarten Cop) wil samen met zijn vrienden Flo (Lotte Stevens), Basim (Armin Mola), Kenza (Ahlaam Teghadouini) en Soufiane (Iliass Dennoune) de criminaliteit in zijn Brusselse wijk bestrijden. Ook Inge Paulussen maakt als mama van Pieter weer deel uit van de cast. De regie van het tweede seizoen ligt in handen van Olympia Allaert en Senne Dehandschutter.

Hoodie: vanaf 22 maart van maandag tot donderdag om 17.40 uur op Ketnet