.
Onopgelost
dinsdag 1 oktober 2024

Maksim Stojanac en Veerle Dejaeger in nieuwe fictiereeks 'Onopgelost'

Weer iets om naar uit te kijken.

Streamz kondigt de nieuwe fictiereeks 'Onopgelost' aan in samenwerking met Videoland. Maksim Stojanac en Veerle Dejaeger nemen, naast Nederlandse toptalenten zoals Georgina Verbaan en Hajo Bruins, de hoofdrol voor hun rekening. De reeks volgt professor criminologie Mia van der Linden die een kleine groep studenten uitkiest om cold cases op te lossen. Maar tijdens hun werk komen ze een case tegen die ze plots niet meer mogen onderzoeken van hogerhand. De groep studenten moet sluw omspringen met de wet om gerechtigheid te vinden. De Streamz Original 'Onopgelost' zal in 2025 te zien zijn op Streamz.

Mia van der Linden (Georgina Verbaan) is professor criminologie die via een pittig eliminatieproces een kleine groep studenten uitkiest om cold cases op te lossen. De stille Ninthe (Marie-Mae van Zuilen), knappe Jochem (Maksim Stojanac), bitchy Vera (Veerle Dejaeger), nuchtere Charlie (Thorn de Vries) en Melvin met een fotografisch geheugen (Xavier Molijn) worden door Mia uitgedaagd om met oud bewijsmateriaal een nieuwe ingang in de cases te vinden. Als Mia van hogerhand wordt verboden de zaak van het overleden jongetje Kevin Metsers uit '93 aan te nemen, waar procureur-generaal Olivier Hupkes (Hajo Bruins) ooit bij betrokken was, moet het team buiten de wet treden om de daders te vinden en eindelijk antwoorden te bieden aan de nabestaanden.

De cast bestaat uit Vlaamse en Nederlandse acteurs: Maksim Stojanac ('#LikeMe'), Veerle Dejaeger ('Kameleon'), Georgina Verbaan ('Anne+'), Hajo Bruins ('Dertigers'), Marie-Mae van Zuilen ('Klem'), Thorn de Vries ('Flikken Maastricht'), Xavier Molijn ('Koeriers'), Olga Zuiderhoek ('Zussen') en Mike Libanon ('Van der Valk').

De Streamz Original 'Onopgelost' is geproduceerd door Eleven voor Streamz en Videoland met producent Chantal van der Horst. De regie is in handen van Thomas Korthals Altes en Andre van Duren. Het scenario is geschreven door Karin van der Meer, Judith Goudsmit, Martin van Steijn en Tom Bakker. 'Onopgelost' is in Nederland te zien op Videoland en zal vanaf 2025 exclusief te zien zijn op Streamz in België.

Bio van Maksim Stojanac, Veerle Dejaeger en Georgina Verbaan