.
Koen Crucke
maandag 19 augustus 2024

Man van Koen Crucke blikt terug op eerste ontmoeting: “Er was elektriciteit tussen ons”

Ze zagen elkaar geheel toevallig

Koen Crucke en zijn man Jan Gheysens mogen dan wel al 55 jaar samen zijn, de twee verschillen op heel wat vlakken van elkaar. Zo houdt Jan enorm van de rust die de kuststad De Haan met zich meebrengt.

Koen zet al eens graag de bloemetjes buiten en staat graag in de belangstelling. Ook dat laatste hoeft voor Jan niet meteen. Hij vertelt in De Morgen over hun eerste ontmoeting.

“In het theater waar ik werkte, werd tijdens de lunch altijd een warme maaltijd voorzien Die dag was het bloedworst met rode kool, dat moet ik niet hebben. Samen met wijlen actrice Suzanne Juchtmans, mijn collega, besloot ik om in Brasserie Bridge een toast kannibaal te gaan eten. Bij binnenkomst zag ik aan de rechterkant Daan Van den Durpel (zanger en acteur, red.) zitten, samen met een jonge gast. Shit, dacht ik, godverdomme, da's een knap gastje.”

Koen was op dat moment 17 jaar oud. Suzanne Juchtmans had op dat moment Jan al zien loeren en spoorde hem aan om goeiedag te gaan zeggen.

“Ze stootte me aan en zei: ‘Ga goeiedag zeggen, ge hebt een excuus’, omdat ik Daan kende. Dus stelde ik me ook aan Koen voor. Ik voelde meteen dat er elektriciteit in de lucht hing.”

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke