.
Koen Crucke
vrijdag 14 april 2023

Man van Koen Crucke: “We huurden een kamer en deden ons ding” 

Ze hadden een vliegtuigrelatie 

Koen Crucke en zijn partner Jan lijken wel Nicole en Hugo. Altijd samen en nooit apart. Jan heeft de volledige controle over de carrière van Koen en de twee verliezen elkaar in drukke periodes niet uit het oog.

Dat is nooit anders geweest ook niet toen Koen het erg druk had en vaak in het buitenland zat. Ze zagen elkaar dan wel wekenlang niet, ze belden wel elke dag.

“We hadden wat ik noem een vliegtuigrelatie. Het gebeurde meer dan eens dat ik van New York naar Parijs vloog en Koen van Wenen naar Parijs. We huurden dan een suite zodat we boem-boem konden doen en na het avondeten zat ik alweer op het vliegtuig terug”, vertelt Jan aan Primo.

Jan vertoefde vaak in het buitenland voor zijn extra opleiding als lichtontwerper, assistent-regisseur en producer. Hij werd door grote namen en instellingen gevraagd om bij hen te komen werken.

Eind de jaren 60 was het nog een groot taboe in de maatschappij voor twee mannen om openlijk voor hun liefde uit te komen, maar Jan en Koen ondervonden daar weinig problemen mee. “We zijn nooit pamflettair geweest. We zijn geen activisten die onze geaardheid van de daken geschreeuw hebben. Maar we hebben onze liefde ook nooit verstopt.”

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke