.
Manou Kersting
woensdag 23 november 2022

Manou Kersting onthult: “Dan had ik hier niet meer gezeten”

Meer en meer BV’s draaien de tapkraan toe

Het leven van acteur Manou Kersting werd lang beheerst door alcohol en een bijhorende verslaving. Elf jaar geleden besloot hij definitief te stoppen met drinken.

“Was ik niet gestopt, dan denk ik niet dat ik hier nu nog zou zitten”, vertelt hij aan Dag Allemaal. Hij versloeg het ‘alcoholbeest’ en leeft sindsdien nuchter.

En blijkbaar is hij niet de enige BV die de tapkraan toe draait. Ze nemen de beslissing op doktersbevel of om niet in dezelfde val te trappen als één van hun ouders destijds.

Sommigen doen het ook om het simpelweg ‘eens zonder te proberen’. Volgens sommigen is het “de favoriete drug van de maatschappij”, verneemt Dag Allemaal in een interview met onder andere Evi Hanssen.

Zij vond een leven zonder alcohol aanvankelijk saai, maar ondertussen heeft ook zij de nieuwe levensstijl volledig omarmd.

Ook Jitske Van de Veire geeft aan “vandaag veel frisser door het leven te gaan”, verneemt Dag Allemaal. Bovendien is alcohol zonder twijfel een ‘dikmaker’, waardoor heel wat personen die geen alcohol meer nuttigen flink afvallen.