.
Marc Coucke
woensdag 15 februari 2023

Marc Coucke: “Ik moest codenamen gebruiken om mijn deelname te verzwijgen”

Hij werd als tweede ontmaskerd

Wie had dat gedacht dat Marc Coucke in het pak zat van Kolonel Mops. Bijna niemand, want zijn ontmaskering was een grote verrassing.

“Niemand rondom mij had door dat ik meedeed aan ‘The Masked Singer’, zegt Marc. “Ik had het aanvankelijk enkel verteld aan mijn jongste dochter omdat ik het verbaasde gezicht wilde zien van mijn vrouw bij de ontknoping. Maar ik moest zoveel oefenen, dat ik het haar wel moest vertellen”, lacht Marc in Dag Allemaal.

Marc heeft zich in vele bochten moeten wringen om tijdig naar de repetities te kunnen gaan en vaak niet aanwezig te zijn op het werk.

“In mijn agenda stond nooit ‘Masked Singer’, altijd ‘Dossier Sint-Pieter. Bij overnames is het normaal dat er met codenamen gewerkt wordt, dus niemand had iets in de gaten. Voor het eerst in mijn leven heb ik zangles gekregen en dat wierp blijkbaar zijn vruchten af.”

Toch verliep het niet altijd even goed en heeft Marc zich bijna een keertje verraden. “Ik ben bij een feestje op het podium gesprongen bij The Soulbrothers. Na tien seconden keken vrienden naar mij: ‘Heb jij zangles gevolgd? Anders zijn de helft van uw noten vals, nu maar een kwart. De rest van het nummer heb ik mij dus moeten forceren om zo vals mogelijk te zingen.”

Bio van Marc Coucke

Meer Over:

Marc Coucke