.
Marcel Vanthilt
vrijdag 17 februari 2023

Marcel Vanthilt: “In mijn hoofd kan alles”  

“En dat is heel bevrijdend” 

Marcel Vanthilt is 65 geworden en actiever dan ooit. Voor de Week van de Belgische Muziek coverde ‘Arbeid Adelt!’ Bobbejaan Schoepens ‘De taal van de liefde’, presenteert hij op Radio Willy en is hij een bevlogen vader.

Het was Tom Schoepen, Bobbejaans zoon, die twee jaar geleden vroeg om een nummer van zijn vader te coveren. Marcel werkte nog samen met Bobbejaan en de band vond zijn muziek prachtig. “Daarom hebben we ja gezegd. En al doende kregen we samen de smaak weer te pakken. Waarop we dus een heel album hebben gemaakt”, lacht Marcel in Primo.

Nieuw materiaal dus in het jubileumjaar van Arbeid Adelt!, 40 jaar na het uitbrengen van hun eerste single. “Het leukste is voor mij niet het succes of een MIA”, benadrukt de zanger. “Voor mij is dat nieuwe dingen maken waarmee je daarna kan gaan optreden.”

Liedjes schrijven lukt Marcel nog steeds vlotjes, lezen we in Primo. “In mijn hoofd kan alles, en dat is heel bevrijdend.”

En om als 65-jarige met zijn band nog op festivals te kunnen staan, vervult de zanger met trots. “Super, want de honger naar het podium is nog heel groot.”

Bio van Marcel Vanthilt

Meer Over:

Marcel Vanthilt