.
Margriet Hermans
dinsdag 9 april 2024

Margriet Hermans: “Deze hakbijl is een slechte zaak”

De euforie is weg

Hoewel we programma’s hebben als ‘Tien Om Te Zien’ en ‘Zomerhit’ zijn de Vlaamse artiesten niet blij. Er mogen dan wel muziekprogramma’s zijn, het wordt hen nog altijd knap lastig gemaakt om hun nieuwe muziek op televisie te laten horen.

Zo is de opnameperiode van ‘Tien Om Te Zien’ veel korter en beperkter dan vorig jaar en zijn het aantal afleveringen van Zomerhit ook fel geminderd. Dat vindt Magriet Hermans een heel spijtige zaak.

“Zomerhit' is voor jonge artiesten ook een springplank en een manier om hun zaak te etaleren. In drie uitzendingen kan je niet veel artiesten tonen, hé. Vorig jaar kwamen er naast de genomineerden nog heel wat andere artiesten aan bod, dat was leuk. En ook voor de gevestigde waarden is deze hakbijl een slechte zaak”, zegt ze in Dag Allemaal.

Een aantal jaar geleden won Margriet Hermans de Radio 2 Zomerhit met ‘Lekker Blijven Hangen’. Daar heeft ze wel effect van ondervonden op haar carrière.

“De aanvraag voor optredens stroomden binnen. Ik heb het tegen de baas van de VRT gezegd, en hij antwoordde: 'Ik weet het, Margriet, maar het is dit jaar een ramp voor ons. Het hele budget gaat naar de sport.' Tja, daar staan we dan met lege handen, hé. Ze moeten bij de VRT toch beseffen dat ze moeten opletten met de muziek stiefmoederlijk te behandelen. Onze sector is toch ook belangrijk?”