.
Margriet Hermans
vrijdag 29 september 2023

Margriet Hermans: “Hij zette zijn activiteiten gewoon verder”

Niet te begrijpen

Misbruik van kinderen, het zou niet mogen bestaan. Jammer genoeg bestaat het nog steeds en lijken de daders er zich ook niet voor te schamen.

Wie ook misbruikt werd toen ze jong was, is Margriet Hermans. Zij en enkele andere kinderen van het koor werden misbruikt door de pater die het zangkoor leidde.

“Toen ik er twee vriendinnetjes over vertelde, zeiden ze: ‘Ah doet die dat bij jou ook?’ Uiteindelijk hebben we beslist om ermee naar onze ouders te stappen. Mijn vriendinnen durfden eerst niet, ze waren er van overtuigd dat hun ouders hen niet zouden geloven”, vertelt Margriet in Dag Allemaal.

De vader van Margriet geloofde haar meteen, tot haar eigen verbazing. Hijzelf is ook naar school geweest bij de Broeders van Liefde en zal daar ongetwijfeld ook het een en ander hebben gezien.

“Mijn ouders zijn meteen naar het klooster gegaan en hebben dat gerapporteerd. Dat was niet makkelijk voor hen. Zij waren erg actief in de parochiewerking. Een week nadien hebben ze die fameuze pater overgeplaatst… naar een jongerenopvangcentrum in Limburg. Ik vermoed dat hij daar zijn ‘activiteiten’ gewoon heeft verdergezet.”

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans