.
Celien Deloof, Margriet Hermans
dinsdag 5 maart 2024

Margriet Hermans: “Je kan dat niet van je afschudden”

Het is de mooiste job die er bestaat

Margriet Hermans en haar collega Micha Marah zijn allebei 70 maar nog altijd actief in de showbizz. Ze zijn dan wel op pensioen, maar het podium vaarwel zeggen, dat lukt hen niet.

“Zingen en presenteren is een microbe die je niet kunt afschudden. De warmte van het publiek geeft me letterlijk een kick”, begint Margriet in Primo.

“Mensen zingen vaak uit volle borst mee, maar op sommige momenten kun je in de zaal ook een speld horen vallen. Het ontroeren van aanwezigen of een glimlach op hun gezicht toveren is het mooiste wat er bestaat. Artiest zijn is een zalige job”, zegt Micha dan weer.

Beide dames zijn al op leeftijd, maar blijven actief. Ze zijn er dan ook van overtuigd dat ze later op hun sterfbed geen spijt zullen hebben dat ze zo lang zijn doorgegaan.

“Ik zie soms collega's die eigenlijk een beetje uitgerangeerd zijn, maar op de bühne helemaal herleven. Op het podium staan is de beste dagcrème ter wereld. Dat ik enkele jaren geleden mijn muziekcarrière nieuw leven heb ingeblazen, heb ik overigens te danken aan mijn dochter. 'Mama, jij zingt nog veel te goed om al te stoppen', zei Celien.”