.
Margriet Hermans
woensdag 24 augustus 2022

Margriet Hermans wint Zomerhit: “Dat is een aanfluiting naar andere artiesten”

Niet iedereen is het ermee eens

Wie afgelopen zaterdag naar Zomerhit heeft gekeken zag het prachtige moment waarbij heel Blankenberge met verstomming was geslagen toen Margriet Hermans werd uitgeroepen tot winnares van Radio 2 Zomerhit 2022.

Zowat niemand had deze uitslag durven voorspellen gezien iedereen dacht dat het dit jaar wel Metejoor of Pommelien Thijs zou zijn. Maar niets was dus minder waar. En Margriet kon het bijna zelf niet geloven.

“Ik vind dit werkelijk ongelooflijk. Ik sta hier met een snotneus en tranen. Ik ben zeer ontroerd en ontzettend dankbaar. Dank u wel Vlaanderen, jullie zijn fantastisch”, klonk het tijdens haar bedankingsspeech.

Maar niet iedereen lijkt het eens te zijn met de overwinning van Margriet. “’Lekker blijven hangen’ is een ongewone Zomerhit. Ten eerste omdat het liedje eigenlijk al vrij lang voor de zomer werd gelanceerd en anderzijds natuurlijk ook omdat het gewoonweg een cover is”, schrijft een krant.

Maar ook enkele Vlamingen zijn het niet eens, schrijft Tv Familie. “Een cover van een pover nummer dat nu de Zomerhit wordt? Awoert! Dit is een aanfluiting voor elke artiest die wel zijn eigen nummers schrijft.”

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans