.
Walter De Donder en Walter Baele in Samson & Gert
maandag 30 mei 2022

Marie Verhulst: “De oude garde doet zeker nog mee!”

Er zijn nog steeds raakvlakken met 'Samson & Gert'

Als kind je zondags ontbijt oppeuzelen terwijl je geniet van een aflevering van 'Samson & Gert' op de achtergrond. Voor velen zijn de hond en zijn baasje een fijn onderdeel van de geschiedenis. Aan Gert's eigenaarschap kwam in april een einde en sindsdien neemt zijn dochter Marie de fakkel over. Ze gaf er een interview over aan Story.

Dat er na de overdracht enige veranderingen zouden plaatsvinden, dat stond al wel wat langer vast. De legendarische woning in de Dorpsstraat moet wijken voor een mobielere opstelling.

“Samson en ik rijden in de eerste afleveringen het land door in een busje. Voor de nieuwste opnames hebben we dat uitgebreid met een klein ijssalon, waarmee we naar verschillende plekken en steden trekken. Dat is leuk voor de kinderen, want dan herkennen ze dingen van bij hen in de buurt”, zegt Marie over de wijziging.

Fans van het eerste uur maakten zich zorgen dat het nieuwe concept té vernieuwend zou zijn, maar Marie stelt hen gerust. Er zijn nog steeds raakvlakken met 'Samson & Gert'.

Zo zal de oude garde vast en zeker nog meedraaien tijdens afleveringen en in de shows en voorstellingen. “Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat we hen erbij betrekken. Zo doet Walter De Donder – 'de burgemeester' – nog steeds mee in deze serie. En voor de Kerstshows zijn Koen Crucke – 'Alberto' – en Walter Baele – 'Van Leemhuyzen' – ook weer van de partij”, verklapt Marie.