.
Marie Vinck
zaterdag 8 oktober 2022

Marie Vinck en Geert Van Rampelberg: “Veel tristesse en miserie”

Actrice zag mindere kant van die ene job.

Wie houdt van een goede Vlaamse film was de afgelopen dagen zeker in de bioscoop te vinden. Daar speelt moment ‘Het Ritueel’ met Marie Vinck en Geert Van Rampelberg in de hoofdrollen. Voor Geert is het een terugkeer naar zijn rol van politie-inspecteur Nick uit ‘De Behandeling’.

“Mij lijkt het werk van een detective wel tof. Ik hou van misdaadverhalen. Maar je komt ook veel tristesse en miserie tegen. En het vele papierwerk is ook niet zo spannend”, lacht Marie in Story.

Geert en Marie speelden voor de allereerste keer samen en er stond al meteen een intieme bedscène op de planning.

“Omdat we elkaar al zolang kennen, voelde dat totaal niet onwennig aan. Bovendien was die scène heel subtiel. Onze personages zoeken troost en warmte bij elkaar, maar communiceren amper. Ze zoeken toenadering in het lichamelijke, niet in woorden. De film gaat over veel meer dan de intimiteit tussen ons”, zegt Geert.

Op veel sets komt er bij een intieme scène altijd een intimiteitscoach aan te pas. Maar niet bij Marie en Geert. “Tijdens de opnames anderhalf jaar geleden was dat nog niet gangbaar. Misschien is zo’n coach heel fijn, maar tot nu toe heb ik dat nog niet gemist.”

Bio van Marie Vinck en Geert Van Rampelberg