.
Marleen Merckx en Britt Das
woensdag 10 maart 2021

Marleen Merckx samen met dochter Britt in VTM-reeks

Marleen Merckx is meer dan Simonneke.

Op 22 maart 2021 is het exact vijf jaar geleden dat de luchthaven van Zaventem werd opgeschrikt door een terroristische bomaanslag. Die ochtend zouden de laatstejaarsstudenten van het Sint-Ritacollege in Kontich op reis vertrekken naar Rome. Tot er vlak voor hun vertrek twee bommen tot ontploffing kwamen in de vertrekhal. Een traumatische gebeurtenis die de studenten de jaren nadien stap voor stap een plaats probeerden te geven. Twee van hen, Jaap Van Veen en Tim Tielemans, die ondertussen ook school liepen aan het Ritcs, goten hun verhaal in een fictiereeks: ‘22/3: Wij waren daar’. De reeks van 6 korte afleveringen is vanaf donderdag 18 maart in preview te bekijken op VTM GO en wordt op zaterdag 20 maart om 21.55 integraal uitgezonden bij VTM.

‘22/3: Wij waren daar’ vertelt een fictief verhaal, gebaseerd op echte ervaringen en emoties van studenten die erbij waren tijdens de aanslagen in Zaventem. Het verhaal start in de vertrekhal, waar de Romereis van de studenten abrupt wordt opgeschrikt door een bomaanslag. Hoewel de leerlingen heelhuids uit de vertrekhal geraken, moet elk van hen op zoek gaan naar een manier om dit trauma te verwerken. Het wordt een weg met heel wat hindernissen, die gepaard gaat met de nodige pijn, liefde en vriendschap. In ‘22/3: Wij waren daar’ worden zes fictieve leerlingen gevolgd gedurende de week na de gebeurtenissen. Uiteindelijk zullen ze troost vinden bij elkaar en samen nieuwe plannen smeden.

Naast de zes hoofdpersonages die vertolkt worden door jong talent Jonathan Michiels, Zita Windey, Idries Bensbaho, Pepijn Vandelanotte, Sofia Ferri en Britt Das, telt de cast van ‘22/3: Wij waren daar’ nog heel wat bekende namen. Zo staat Marleen Merckx (Thuis) voor het eerst op de set met haar dochter Britt en spelen zij ook in de reeks moeder en dochter. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor o.a. Bas Van Weert, Tom Ternest, Marc Stroobants, Els Beatse, Hans Van Cauwenberghe, Eva Binon en Alejandra Theus.
Ook de muziek in ‘22/3: Wij waren daar’ trekt de aandacht. De eindsong die in de slotaflevering te horen is, is van de hand van Camille Dhont. Zij schreef het nummer ‘9 seconden’ speciaal voor de reeks, geïnspireerd op het verhaal en de getuigenissen van degenen die erbij waren tijdens de aanslagen in Zaventem.

‘22/3: Wij waren daar’: op zaterdag 20 maart om 21.55 bij VTM en vanaf donderdag 18 maart in exclusieve preview op VTM GO

Bio van Marleen Merckx en Britt Das

Bio van Tim Tielemans en Camille