.
Martine Prenen
vrijdag 11 maart 2022

Martine Prenen heeft spijt: “ik had klacht moeten neerleggen’

Ze maakte iets gelijkaardig mee

In een crèche in Mariakerke, bij Gent werd onlangs een kindje mishandeld. Droevig nieuws waarvan je elke dag hoopt dat we het niet hoeven te horen. Nieuws dat iedereen raakt in het diepste van zijn haar. Nieuws dat ook Martine Prenen heeft geraakt.

“Wat er in Mariekerke is gebeurd, dat is pure horror. Ons systeem moet dringend veranderen. Ik heb geregeld van mijn dochter Joëlle moeten horen hoe moeilijk het is om een goeie opvang te vinden”, klinkt het bij Martine in Tv Familie.

Martine heeft haar kinderen altijd naar een onthaalmoeder gebracht, waar ze altijd heel tevreden over is geweest. “Bij Milan verliep het wat moeizamer. Ik merkte dat mijn doorgaans opgewekte zoon vaak huilde, vooral wanneer hij moest eten. Ik heb toen de crèche op een onverwacht moment bezocht en zag hoe een oudere dame meehielp bij het middageten. De kindjes zaten op een rij en kregen elk om beurt een lepel voedsel. Ook al zat hun mondje nog vol. Ik ben meteen op zoek gegaan naar een onthaalmoeder, maar eigenlijk had ik mondiger moeten zijn en klacht neerleggen.”