.
Martine Prenen
maandag 11 juli 2022

Martine Prenen: “Ik heb mijn eigen ruiten ingeslaan”

Het was niet het juiste moment

Vele jaren lang was Martine Prenen één van de leading ladies van de openbare omroep. Ze was één van de vaste omroepsters en mocht programma’s presenteren als ‘De Rode Loper’. Tot ze op een punt kwam en daar niet veel voldoening meer uithaalde.

Ze stapte ermee naar haar baas, maar koos niet de ideale timing uit om te zeggen wat ze wou en wat ze voelde. “Ik heb toen heel duidelijk aangegeven dat ik geen voldoening meer haalde uit mijn werk en ik vrees dat ik toen tegen de verkeerde schenen heb geschopt. Ik had op dat moment ook de pech dat er grote besparingen waren en alle contracten werden herbekeken”, blikt Martine terug in Dag Allemaal.

Maar haar ontslag bij de openbare omroep was ook een geschenk. Zonder dat voorval was de voormalige presentatrice nooit opnieuw gaan studeren en had ze nooit de weg gevonden, die ze nu beloopt.

Ondanks de positieve gevolgen, was het ook een pijnlijk moment voor Martine en haar vertrek heeft toch even tijd nodig gehad om te verteren.

“Niet omdat ik per se met mijn kopje op televisie wou komen, maar vooral omdat ik mijn collega’s miste. Ik miste die fijne ploeg voor en achter de schermen.”