.
Martine Prenen
donderdag 7 juli 2022

Martine Prenen: “Toen ik dat zei, mocht ik vertrekken”

Het zit tussen onze oren

U heeft het boek ‘Restart’ van Martine Prenen misschien zelf al gelezen, zo niet, dan kunnen we u het boek ten zeerste aanraden. Martine schreef het naar aanleiding van de vele reacties die ze kreeg tijdens corona. Zij ging op zoek naar de formule om overeind te krabbelen en een nieuw pad in te slaan.

“In het boek deel ik het op in hapklare brokjes. Zo is er een stappenplan met tips hoe je gebrek aan veerkracht kan aanpakken, en dat diep ik dan helemaal uit. Er staan eenvoudige oefeningen in om je hoofd leeg te maken, die echt werken. Maar ook recepten en een hoop andere handige tips en tricks”, legt Prenen uit in Dag Allemaal.

Of je optimistisch of pessimistisch door het leven gaat, dat zou genetisch bepaald zijn voor 50%. Wat wil zeggen dat je de andere 50% nog zelf in handen hebt.

“10% is levensstijl: hoe je eet, hoe je beweegt, ontspant. De andere 40% zit tussen je oren, wat een openbaring! We kunnen ons brein dus echt resetten, das helemaal niet moeilijk. Ik wil het spreekwoordelijke schopje onder de mensen hun kont zijn om na een tegenslag weer in gang te schieten.”

Toen Martine moest vertrekken bij ‘De Rode Loper’ vele jaren geleden was dat een serieuze tegenslag om te verwerken. Maar Martine krabbelde overeind en ging verder met haar leven. “Dat programma is een heerlijk rugzakje waar ik veel van geleerd heb. Ik was wel op zoek naar verdieping. Ik wou méér, opnieuw reporter zijn, interviews doen, verhalen van mensen horen. En dat lukte niet door in een studio van een autocue af te zitten lezen. Dat heb ik toen gezegd tegen m’n baas, op het moment van een grote besparing, en toen kon ik vertrekken.”