.
Mathias Vergels in Thuis
zondag 30 januari 2022

Mathias Vergels: ‘Veel bagger over me heen gekregen’

Hij werd verliefd op een collega

Het was enkele jaren geleden niet gemakkelijk voor acteur Mathias Vergels toen zijn echtscheiding bekend raakte in de media. Mathias en zijn toenmalige partner waren nog niet zo lang geleden een bevallen van een zoontje, maar ze besloten toch een punt te zetten achter hun relatie. En daar zat collega en actrice Lynn Van den Broeck voor iets tussen. Ze waren verliefd geworden op elkaar.

“Ik heb toen veel bagger over mij gekregen. Als ik vroeger iets uitgespookt had, en de media schreef daarover? Dat begreep ik, het was mijn eigen schuld. Nu niet. Mensen keken binnen in mijn gezinsleven en daar had ik niet om gevraagd”, reageert Vergels in Het Laatste Nieuws.

De acteur voelde niet de behoefte om zijn verhaal met de media te delen en is dat nog altijd niet van plan “Ik vond het verschrikkelijk dat er verschillende verhalen verschenen zonder enige nuance. Al heeft het ook positieve kanten gehad. Lynn en ik zijn sterk uit die storm gekomen. Ik heb vaak gezegd tegen haar: ‘Ongelooflijk dat gij bij mij zijt gebleven. Als ik toen mijn sociale media opende, was ik precies de grootste gangster ter wereld.”