.
Jonas Vermeulen en Matteo Simoni
dinsdag 1 november 2022

Matteo Simoni: “Ik zou meteen naar discotheek Zillion gaan”

Alle remmen los in de beruchte club van weleer

De drie acteurs Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers en Matteo Simoni spelen de hoofdrol in de film Zillion. De meest iconische discotheek aller tijden in België opent opnieuw zijn deuren op het scherm.

“Wat in de Zillion kon, dat kan nu niet meer”, bevestigen de drie acteurs aan Gazet Van Antwerpen en Billie. De voormalige discotheek was en is voor veel mensen nog steeds een mythe en dat zal altijd zo blijven.

De film onthult de decadentie die er destijds aanwezig was en toont hoe eigenaar Frank Verstraeten en Dennis Black Magic een apart leven leidden.

Toch hebben de acteurs ook een vorm van bewondering voor de personages die ze vertolken. “Alsof er een idool kwam binnengewandeld”, zo vertelt Jonas Vermeulen aan Gazet Van Antwerpen over Frank Verstraeten toen hij met hem op restaurant had afgesproken.

Op de vraag of ze zelf naar Zillion zouden gegaan zijn destijds blijken de antwoorden toch verschillend. Terwijl Charlotte en Matteo bevestigend klinken, vertelt Jonas: “toen zat ik echt in een rockvibe” en dat is nu niet echt het muziekgenre dat men in Zillion te horen kreeg destijds.