.
Maxime De Winne
maandag 18 april 2022

Maxime De Winne: “Dat zou ik nooit toelaten”

Hij wil geen valse hoop geven

In 'Familie' gaat het personage van acteur Maxime De Winne, Quinten voluit voor het medische experiment dat hem misschien terug kan doen lopen. En die verhaallijn kan op veel onbegrip rekenen van fans en mensen die net zoals Quinten aan dwarslaesie lijden. Volgens hen wordt er valse hoop gegeven.

Maxime De Winne reageert in Tv Familie. “Ik kan de kijkers geruststellen: ik zou nooit toelaten dat we mensen valse hoop geven of dat we in deze verhaallijn iets zouden verkondigen wat niet klopt. Alles wat rond deze verhaallijn in de serie wordt gezegd of zal gebeuren, is wetenschappelijk onderbouwd en is in overeenkomst met de huidige stand van zaken in de medische wereld.”

Het medisch experiment waarin Quinten in 'Familie' aan wil deelnemen, is geen onbestaand experiment en wordt in Zwitserland ook echt uitgevoerd. “Dat niet iedereen van die recente ontwikkeling op de hoogte is, begrijp ik. Maar de kritiek dat onze verhaallijn op fantasie berust, klopt dus niet. Maar Quinten gaat in 'Familie' niet voor een implantaat. Zoiets wordt gebruikt bij complete dwarslaesie, en dat is niet wat Quinten heeft. Voor hem zijn andere oplossingen mogelijk zoals stamcelinjectie, gentherapie en revalidatie.”