.
Mentissa
zaterdag 26 augustus 2023

Mentissa is een ster in Frankrijk: “Ik heb dat aanbod eerst geweigerd” 

Maar toen deed ze het toch 

Mentissa was één van de verrassende namen bij de 20 genomineerden van Zomerhit 2023. Ze scoorde dan wel een grote hit op Radio 2 met ‘Mamma Mia’, maar er waren ook nog heel wat mensen die het nummer nog nooit hadden gehoord.

Maar Mentissa zelf is nochtans geen onbekende. Zij nam in 2014 deel aan ‘The Voice Kids’ in Vlaanderen. Ze won, maar het bleef stil rond de zangeres. Al werd ze wel een grote ster in Frankrijk.

“Als 14-jarige was het moeilijk om te vatten dat een programma winnen geen garantie stond voor een doorbraak. Ik dacht dat er deuren zouden opengaan, maar zo simpel is het niet. En sociale media was ook hard voor mij. Ik kreeg voortdurend racistische opmerkingen en voor het eerst werd ik mij bewust van mijn huidskleur”, zegt Mentissa in Dag Allemaal.

Door alle negatieve commentaren begon Mentissa zich heel onzeker te voelen. En ze schoof muziek aan de kant. Tot het een paar jaar later toch terug begon te kriebelen. Ze schreef zich in voor ‘The Voice of Holland’ en ‘The Voice’ in Frankrijk.

“In eerste instantie sloeg ik dat aanbod af. Ik had net opnieuw zin gekregen in muziek en durfde weer te dromen van een mooie carrière. Ik was bang om dat gevoel weer kwijt te raken.”

Bio van Mentissa

Meer Over:

Mentissa