.
Metejoor
dinsdag 24 oktober 2023

Metejoor: “Ben ik attent genoeg geweest?”

Hij zit vol twijfels

Het zijn emotionele tijden geweest voor Metejoor. Eerder dit jaar kwam zijn relatie tot een einde en nu heeft hij een nieuw album klaar. Op dat album zingt hij enkele nummers over de breuk. Verdriet en geluk liggen op die manier dicht bij elkaar.

In ‘Eigen Schuld’ zingt Joris vooral over het feit dat de breuk voor een groot deel aan hem ligt. Althans, dat is toch wat de zanger zichzelf afvraagt.

“Ik weet niet hoe het komt, maar vroeger dacht ik altijd dat iets mijn schuld was. Als er thuis woorden vielen, als ze op het voetbalveld stonden te roepen, als er ergens een grimmige sfeer hing... dan kon ik mij dat enorm aantrekken en begon ik aan mezelf te twijfelen. Dat gevoel had ik nu weer. Is het mijn schuld? Had ik dingen anders kunnen aanpakken?”, klinkt het in Story.

Ondertussen heeft Joris zijn conclusie wel al getrokken en weet hij dat het niet alleen aan hem ligt. In een relatie ben je tenslotte met 2.

“Was ik er voldoende? Ben ik attent genoeg geweest? Je kunt niet meer doen dan je best, maar soms is dat niet genoeg en ga je uit elkaar. Dat was geen makkelijke beslissing en het doet enorm veel pijn als je afscheid moet nemen van iemand van wie je houdt. Maar ik ben heel blij dat ik mijn gevoelens heb kunnen neerpennen en omzetten in een liedje. Er viel een last van mijn schouders. Het werkte enorm therapeutisch. Ondertussen heb ik de breuk ook een plek kunnen geven.”

Bio van Metejoor

Meer Over:

Metejoor