.
Metejoor
vrijdag 13 september 2024

Metejoor: “Het was goed om nog eens Joris te zijn”

Hij zat er onderdoor

Op 1 mei gaf Metejoor nog een concert in de AB in Brussel, een dag later annuleerde hij nog enkele concerten die gepland stonden. Hij stond aan de rand van een burn-out en moest ingrijpen om het niet nog erger te laten worden.

Dat is nu een half jaar geleden, maar eindelijk kan de zanger weer zeggen dat hij gelukkig is. En dat heeft toch eventjes geduurd.

“Het was heftig. Dat was liggen. Niks doen. Ik raakte de trap niet eens op. Helemaal leeg. En dat was heel atypisch voor mij. Ik heb veel gehuild. Dat ging van schreeuwen naar heel hard piekeren. Die zes weken waren voor mij het moeilijkste om te accepteren. Ik ben altijd aan het sporten geweest. Zeven op zeven”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Plots besefte de zanger dat hij zelfs geen flesje water meer open kreeg en was hij bang dat de hele zomer in het water zou vallen. Het was tijd om hulp in te schakelen.

“Ik ben op raad van mijn therapeuten en artsen beginnen wandelen in het bos naast mij. Letterlijk stap voor stap. In het begin twee minuten en langzaam toewerken naar een uur. Veel vrienden kwamen langs, of lieten me bewust gerust. Familie ook. Die hebben mij er echt door gesleurd, waarvoor enorme dank. Het was goed om nog eens terug Joris te zijn.”

Bio van Metejoor

Meer Over:

Metejoor