.
Metejoor
vrijdag 10 november 2023

Metejoor: “Ik had al veel jonger meer willen durven”

Hij was ontzettend onzeker

Wie Metejoor een beetje kent, weet dat hij vroeger altijd veel last heeft gehad van faalangst. Het beheerste ook zijn leven enorm en dat maakte het er niet makkelijker op.

“Ik was altijd bezig met wat anderen van mij dachten: op het voetbalveld, maar evengoed op school en in de muziekschool. Ik moest daar vooraan in de klas komen spelen. Dat kwam omdat ik talent had. Ik moest geen noten studeren om blokfluit te kunnen spelen. Maar ik associeerde dat met de momenten dat ik in het 3de jaar naar voren in de klas moest komen omdat ik iets niet goed had gedaan”, vertelt Metejoor in Gazet van Antwerpen.

Door die vervelende faalangst is Metejoor gestopt met de muziekschool en dat is achteraf gezien erg spijtig. Zo hield hij de muziek ook op een afstand in zijn leven.

“Ik had al op jongere leeftijd veel meer willen durven, zonder stil te staan bij wat anderen over mij dachten. Het nummer ‘De Zijlijn’ katapulteert me terug naar de tijd dat ik als jonge gast voetbalde bij KV Turnhout. Ook daar had ik zo’n angst om het niet goed te doen, dat ik het uiteindelijk ook echt niet goed deed.”

Bio van Metejoor

Meer Over:

Metejoor