.
Michel Follet
zondag 30 april 2023

Michel Follet: “Dat nummer is niet zo fantastisch”

Hij heeft betere nummers

We kunnen het ons bijna niet inbeelden dat Will Tura nooit meer zal optreden. Hij is altijd een vaste waarde geweest in Vlaanderen en stond zowat overal in Vlaanderen wel een keertje op het podium.

Maar aan het tijdperk ‘Will Tura’ komt nu een eind. De zanger koos ervoor om een punt te zetten achter zijn carrière.

“In mijn jonge jaren was ik fan van de wat stoerdere Jimmy Frey”, begint Michel Follet in Dag Allemaal. “Will was toen meer iets voor mijn zus; maar in de jaren 80-90 leerde ik Will persoonlijk kennen als een lieve en bescheiden man. Ik denk dat Will niet altijd zijn wil doordrukte, maar ook deed wat zijn producer Jean Kluger hem oplegde.”

De dag van vandaag is de druk om op nummer één te staan groot, maar dat was vroeger niet anders. Zo kan het bijna niet anders of Will heeft nummers uitgebracht die hij misschien liever nooit had uitgebracht.

“Moa ven toh’ is geen juweeltje en ‘Het leven is mooi’, ook niet, terwijl Will prachtige nummers heeft gemaakt met wereldklasse. Wat mij stoort is dat ze hem op de radio meestal negeren. Op Radio 1 lieten ze de dag dat zijn afscheid bekend raakte andere artiesten horen, een selectie uit ‘Turalura’, onbegrijpelijk!”

Bio van Michel Follet en Will Tura