.
Michel Van den Brande
woensdag 18 januari 2023

Michel Van den Brande: “Ik dacht dat het een grap was”

Hij moet zich melden bij de politie

Mensen die aan onze Belgische kust wonen zullen wel weten hoe agressief zeemeeuwen kunnen zijn. Ook Michel Van den Brande weet er alles van.

Op televisie was al eens te zien hoe hij de beesten van zijn terras verjoeg met een luchtdrukpistool en die manier komt hem nu duur te staan. Hij wordt op het politiebureau verwacht omdat hij verdacht wordt van het doden van zo’n meeuw.

“Ik dacht dat het een grap was, maar niet dus. Meeuwen zijn een beschermde diersoort, dus ze doodschieten kan niet zomaar. Eerlijk, ik heb er geen flauw idee van of ik er wel een heb gedood. Misschien heb ik een zieke vogel geraakt of in zijn oog geschoten, ik weet het niet”, zegt Michel in Dag Allemaal.

Michel heeft er dus zijn twijfels over, of hij wel degelijk een zeemeeuw heeft geraakt en heeft de dieren hooguit eens goed doen schrikken.

“Maar ik vermoed dat een van die groene mannen mij verlinkt heeft. De politie heeft mij dat niet verteld. Ik neem de agent die mij verhoorde niets kwalijk, die doet ook maar zijn job. Maar ik voelde dat hij het even belachelijk vindt als ik.”