.
Michel Van den Brande
dinsdag 23 augustus 2022

Michel van den Brande neemt drastische beslissing: “ik verkoop alles en verhuis”

Michel van den Brande heeft er genoeg van...

Michel van den Brande verloor zijn hart aan Blankenberge, maar politiek geklungel jaagt hem er nu weg. Michel is geen man van halve oplossingen: hij verkoopt alles wat hij in Blankenberge bezit en laat zijn geliefde Blankenberge achter hem. Wat is er gebeurd?

“De huidige politiekers in mijn ooit zo geliefde Blankenberge hebben gewonnen, ik verkoop alles wat ik er bezit en laat het achter mij”, schrijft Michel van den Brande op Facebook.

“Weer een cadeau van onze Bart “Jommeke” Somers. Als ge met uwe burgemeester niet meer door één deur kunt, moet ge maar wat ambras maken????” De ondernemer hekelt het politiek spel dat gespeeld wordt… Michel vergelijkt de politiek met een goed huwelijk…

“Net gelijk in een huwelijk…nee Jommeke dommerik!!!!! Dan moet ge scherven proberen te lijmen zoals het een goed huwelijk betaamd!!!! Moest ik dat met Sofie doen dan waren we al lang niet meer samen geweest.”

Michel van den Brande verwijst naar de beslissing van Bart Somers waarin het grootste stemmenkanon van de grootste partij in een meerderheid meteen ook burgemeester wordt. In Blankenberge kwam er zo een wissel aan de wacht waarin de zittende NVA-burgemeester plaats moest maken voor een nieuwe liberale burgemeester…

“Wij, de bevolking van Blankenberge hebben een gemeentebestuur voor 6 jaar gekozen!! Nu met Jommeke zijn wet kan in een gekozen bestuur een andere burgemeester van een andere partij burgemeester worden?? Waarom moeten wij nog gaan kiezen dan???” foetert Michel van den Brande in zijn bericht op Facebook…

De ondernemer geeft enkele pijnlijke voorbeelden waarmee hij de onkunde van het huidige bestuur aankaart.

“De nieuwe burgemeester was nog maar net aangesteld en moest zijn tanden al eens laten zien”, zucht Michel van den Brande op Facebook.

“Terrassen aan de markt, ALLEMAAL weg??? Dat midden in een toeristische trekpleister als Blankenberge? 1 seizoen hebben we plezier mogen hebben van onze investering van een paar duizend euro. IEDEREEN was gelukkig”, behalve blijkbaar de zittende burgemeester en zijn gemeentebestuur.

Maar de ondernemer hekelt ook de verkeersonveiligheid die gecreëerd wordt door de nieuwe ploeg: “Wat kan hem de veiligheid van de inwoners en toeristen schelen??? Niks, het enige wat telde, het was een beslissing van de NVA en dus moet die ongedaan gemaakt worden. Politieke spelletjes ten top!!!! Zo kan ik nog een tijdje doorgaan, maar ik kom tot de essentie van mijn post.”

“Ik zeg mijn eens zo geliefde Blankenberge, waar ik zo fier op was, en zoveel mooie tijden beleefd heb met mijn vrienden en met de lokale bevolking VAARWEL !!” vertelt Michel van den Brande in zijn uitvoerige Facebook-post.

“Met heel veel plezier heb ik Blankenberge gepromoot, met eigen middelen heb ik Blankenberge hartveiliger gemaakt voor IEDEREEN door een tiental defibrillators te laten hangen doorheen de stad. Maar datzelfde Blankenberge steekt mij nu weer een mes in de rug.”

“Meer dan dertig jaar heb ik Blankenberge gewoond en geleefd. Twintig jaar lang op camping Jamboree verbleven met mijn gezin en schoonouders. Daarna al 10 jaar op de Zeedijk, maar het is genoeg geweest voor mij. En zeker met die vuile politieke spelletjes.”

Michel van den Brande heeft wel nog een boodschap voor alle inwoners van Blankenberge: “Blankenberge, en lieve inwoners van Blankenberge, het ga jullie goed en hopelijk in 2024 een goed en vooral degelijk bestuur dat verkozen is door de kiezers en die hun zes jaar wel kunnen en mogen uitdoen.”

“Men kan met Blankenberge zoveel richtingen uit, het zou zo’n mooie badplaats kunnen zijn, ik had en heb zoveel ideeën om Blankenberge nog authentieker, veiliger en mooier te maken. Maar helaas de politiek wint het alweer , zoals altijd!!” klinkt het bedroefd bij Michel van den Brande.

De volledige Facebook-post van Michel van den Brande waarin hij nog meer voorbeelden aanhaalt valt te lezen op het Facebook-profiel van de ondernemer.