.
Line Ellegiers en Michiel De Meyer
zaterdag 3 september 2022

Michiel De Meyer: “Het brandalarm dreigde af te gaan”

Ze maakten het wel erg gezellig

Wanneer je aan kinderen begint, besef je heel snel dat je heel wat opofferingen moet maken voor je kind. Je kan niet zomaar de deur achter je dicht trekken en erop uit trekken. En ondanks dat hij zijn zoontje Ramón graag ziet, vindt acteur Michiel De Meyer dat niet altijd even gemakkelijk.

“Laten we zeggen dat het een zoektocht is. Maar een die ik met veel liefde doe, want het cliché klopt: je kind mag doen wat hij wil, op het moment dat hij je aankijkt, voel je geen frustratie. Maar het besef dat het mijn kind is, dat moet nog wel wat groeien”, reageert Michiel in Dag Allemaal.

Een bevalling is dan wel het mooiste wat er is, het gaat er niet altijd even leuk aan toe. Het ene koppel maakt misschien vooral ruzie, terwijl Michiel en Line het vooral gezellig maakten.

“De vroedvrouw had gezegd dat we ons daar op ons gemak moesten voelen, dus hadden we een playlist samengesteld. We hadden ook kaarsen aangestoken, maar die hebben we moeten doven omdat het brandalarm dreigde af te gaan. We hebben de hele tijd gedanst om de weeën op te vangen en de baby sneller te laten indalen.”

Ramón, het is een naam die je niet heel erg vaak hoort in Vlaanderen. Maar het was vooral Michiels idee. “Een goeie vriend van mijn grootvader heette zo, en ik heb die naam gezien – ik durf het bijna niet te zeggen – op zijn doodsprentje dat bij mijn oma op de kast stond. Het is een stoere naam die weinig voorkomt en makkelijk uit te spreken is.”

Bio van Michiel De Meyer

Meer Over:

Michiel De Meyer