.
News Image

Mieke en Luc Van Meeuwen scoren hit in Nederland

Hun duet is bij onze Noorderburen één van de grootste Nederlandstalige hits van 2013.

Mieke en Luc Van Meeuwen hebben afgelopen maanden een grote hit gescoord in Nederland. Met hun duet "Samen kunnen we de wereld aan" prijken beide Vlamingen op nummer 16 in de top-50 van de grootste Nederlandstalige hits van 2013. Ze staan er tussen grote namen als René Froger, Frans Bauer, Corry Konings en Gerard Joling.

"Samen kunnen we de wereld aan" is een bewerking van "Schön ist es auf der Welt zu sein" van Roy Black en Anita. De knappe single van Mieke en Luc werd ook in Vlaanderen uitgebracht maar kreeg geen enkele kans op onze nationale radiozenders. De leuke videoclip met de clowns was wel regelmatig te zien op anne en MENT TV.

De Herseltse zangeres Mieke werd begin jaren 70 ontdekt door Vader Abraham. Ze nam met hem deel aan diverse tv-shows, wat haar erg geliefd maakte bij de Nederlandse en Vlaamse kijkers. Haar eerste elpees bereikten de goudstatus en nummers als "Een kind zonder moeder " en "M'n beste vriendin" werden klassiekers. In de jaren 80 zong ze heel vaak samen met Dennie Christian, Freddy Breck en Micha Marah. Hun gezamenlijke kerst-cd van 1987 werd ook op slag goud.

Luc Van Meeuwen komt uit het Limburgse Meeuwen en brengt al singles uit sinds 1979. Hij zong vaak samen met Chrissy en Cliff Rilly. Vele jaren lang was hij één van de vaste artiesten in de show van Bobbejaan Schoepen in Bobbejaanland.