.
Marc De Coen en Mieke
vrijdag 17 maart 2023

Mieke: “Het lijkt alsof ik pas aan het begin sta van alles”

Daar is ze wel bang voor

De voorbije jaren zijn niet makkelijk geweest voor zangeres Mieke. Haar man werd besmet met corona en dat zorgde voor enkele moeilijke maanden.

Marc wist het virus te overwinnen, maar het leven van Mieke en haar man ziet er sindsdien toch helemaal anders uit. Ze kunnen niet zomaar nog alles doen wat ze daarvoor ook deden.

“Op reis gaan lukt bijvoorbeeld niet meer en dat moeten we aanvaarden. Maar we hebben een mooi huis en als de zon schijnt, zullen we op ons terras van het mooie weer genieten. Toen Marc in het ziekenhuis lag ben ik beginnen schilderen. Ik begon spontaan te schilderen en niet kan ik niet meer stoppen. Het maakt mijn hoofd leeg”, zegt Mieke in Dag Allemaal.

Mieke neemt veel van de zorg voor haar man op zich en dat doet ze met veel liefde. Al is het niet altijd makkelijk en moet ze ook denken aan haar eigen gezondheid.

“Ik ben soms moe. Ik ben constant bezig. Ik heb ook corona gehad, maar gelukkig niet zo erg. Ik zorg nu vooral voor Marc, zoals ik voor m’n moeder zorgde toen ze alzheimer had. Ik wil nog zoveel doen: zingen, optreden, platen maken, voor mijn man en zoon zorgen. Ik ben bang dat er een dag komt dat ik er niet meer voor hen kan zijn. M’n vader is 75 jaar geworden, m’n moeder 78. Dan heb ik misschien maar tien jaar meer en ’t lijkt alsof ik pas aan het begin van alles sta.”

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke