.
Mieke
maandag 10 oktober 2022

Mieke over energieprijzen: “Hier let ik tegenwoordig op”

Haar manier om energie én geld te besparen.

De Vlamingen zitten met de handen in het haar nu de energieprijzen onbetaalbaar worden. Op elk klein detail wordt gelet om toch maar zoveel mogelijk geld uit te sparen en dat vraagt bijzonder veel energie van de mensen zelf.

“Ik let er tegenwoordig op dat ik niet altijd overal lichten laat branden. Evident is dat niet, want in onze hoevewoning komt er weinig daglicht binnen, zeker nu de dagen beginnen te korten en het vroeg donkerder wordt. Ik hou van veel licht, dat zorgt voor lichtheid in mijn bestaan”, zucht zangeres Mieke in Primo.

Ook in de winkel bij het boodschappen doen, probeert Mieke op te letten wat ze koopt. “Tegenwoordig barst het van de 1+1 gratis aanbiedingen. Maar ik koop niet om te kopen. Enkel wanneer het mijn favoriete product of favoriete merk is, ga ik overstag.”

Collega Micha Marah probeert net zoals zangeres Mieke op te letten zodat haar rekeningen niet te hoog worden. Zij bekijkt nauwgezet haar uitgavenpatroon en probeert zelf te zoeken waar ze kan besparen.

“Wat mij opvalt is dat er voor één product vaak verschillende prijzen gehanteerd worden. Kip bijvoorbeeld vind je in allerlei soorten en maten. Wanneer je uit je doppen kijkt en bijvoorbeeld geen voorgesneden kip koopt, kun je vaak voor minder geld meer krijgen.”