.
Mieke
dinsdag 8 augustus 2023

Mieke: “Toen werd het echt menens”

Het kwam dankzij hem

Sommige artiesten doen zich anders voor wanneer ze het podium betreden of in contact staan met de fans. Voor zangeres Mieke geldt dat niet. Haar persoonlijkheid en reputatie vormen één vloeiende lijn.


Mieke mag dan wel al 66 zijn, ze treedt nog altijd regelmatig op. Niet altijd in de beste omstandigheden, maar dat vindt ze niet erg. Soms maakt ze zich vooral zorgen om de organisatoren. Of die wel voldoende uit de kosten zijn geraakt wanneer er een magere opkomst is.


Dat toont aan hoe bescheiden Mieke is en hoe ze nog steeds met beide voetjes op de grond staat. Ze heeft hard gewerkt om te bereiken waar ze nu staat.


“Tussen mijn twaalfde en veertiende had ik al aan meer dan honderd zangwedstrijden en talentenjachten deelgenomen. Het werd pas echt menens toen Pierre Kartner me tijdens een voorstelling van de Vader Abraham Show in Wuustwezel naar voor haalde, om samen met hem de hit ‘Zou het erg zijn lieve opa’ te zingen’”, lacht Mieke in Gazet van Antwerpen.


Vanaf dan ging de bal aan het rollen. Een jaar later kwam Miekes grote doorbraak met ‘Een Kind Zonder Moeder’, dat zowel in Vlaanderen als Nederland een grote hit werd.

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke