.
miguel wiels
zaterdag 6 mei 2023

Miguel Wiels: “Dan word je veel vergeven” 

Hij was de schattige Champignon 

The Masked Singer zit erop, alle maskers zijn afgevallen. Winnaar Tovenaar was Aaron Blommaert, Raaf was zangeres Coely en die oh zo schattige champignon was Miguel Wiels. Jawel, Miguel Wiels, wie had dat gedacht.

Champignon was dan wel niet de beste stem van alle finalisten, maar kwa schattigheid kon het wel tellen. Hoewel bijna iedereen dacht dat voetballer Wesley Sonck zich schuilhield achter het masker was het toch Miguel Wiels die van onder het pak tevoorschijn kwam.

“Als je een stoer pak hebt als Leeuw of Minotaurus moet je goed kunnen zingen, vind ik. Als je zoals ik geen begenadigd zanger bent, stoppen ze je best in een pak waar de schattigheid vanaf druipt, dan word je veel vergeven. Dat is een goede gok gebleken, ik ben heel blij met de tweede plaats”, zegt Miguel in Dag Allemaal.

Wie Miguel al vaker aan het werk zag bij onder andere Niels Destadsbader, keek ongetwijfeld vreemd op toen het masker werd afgedaan. Miguel staat er nu eenmaal niet om bekend vaak te springen.

“Ik moest een soort kinderlijke blijheid creëren. Vandaar dat ik de hele tijd op en neer wipte, met mijn armen wijd open. Niemand zag dat ik soms stond te sterven omdat ik buiten adem was. Maar ik merkte vanaf het begin dat dat hoofdje van champignon zo ontwapenend was dat iedereen smolt)