.
News Image

Miguel Wiels krijgt storm van kritiek over zich heen

Uitspraak zet kwaad bloed.


Veel leerkrachten zijn in deze paasvakantie al aan het werk geweest. Het schooljaar dan nog verlengen zal voor velen aanvoelen als een kaakslag lezen we op Vrtnieuws.be. Het gaat om een uitspraak van Koen Van Kerkhoven, de secretaris-generaal van de Christelijke Onderwijscentrale op het bericht dat Ben Weyts wil dat leraren misschien nog even zouden kunnen doorwerken in de maand juli. Die reactie van Koen Van Kerkhoven vond Miguel Wiels niet echt gepast in deze tijden. Geen weekje willen doorwerken in juli? Geen loonverlies en nauwelijks moeten werken in 7 weken..Leg dat maar eens uit aan alle hardwerkende, bloedende zelfstandigen. En aan mijn muzikanten en crew zonder werk en inkomsten, beste vakbond. #foei, schreef Miguel Wiels zaterdagnamiddag op Instagram. Die uitspraak is bij heel wat volgers van Miguel Wiels in het verkeerde keelgat geschoten. Niet alleen bij mensen die in het onderwijs staan, ook bij mensen die hun kinderen elke dag weer toevertrouwen aan het onderwijzend personeel.

Wat een trieste reactie... lang niet iedereen denkt er zo over! Ik doe de laatste weken keihard mijn best om er te zijn voor mijn leerlingen en hen zo goed mogelijk te helpen, opvang voorzien, filmpjes maken,.... En het is voor ons ook helemaal nieuw en er kruipt veel tijd in maar ik doe het elke seconde met liefde voor mijn beroep. Jammer dat er zo weinig/geen respect is voor onze job... #teleurstellend #foei!, schrijft een leerkracht.

Amai wat een ongepaste reactie. Als je ook maar iemand kent die in het onderwijs werkt dan weet je wel beter. Waarschijnlijk ken jij zo niemand, dat is wel duidelijk. Informeer u eerst vooraleer je zulke reacties geeft. En dat als bv, spijtig....., schrijft iemand anders.



Miguel Wiels heeft duidelijk enkele mensen op de tenen getrapt. Dankjewel voor het respect dat je toont. Het toont een ander beeld van je, een minder fraaie kant... misschien moet je eerst eens in gesprek gaan met leerkrachten voor je er zo op afgeeft. Ik denk dat je het zelf al wel mooi gemaakt hebt in het leven. Deze uitspraak is absoluut niet nodig. #foei.



Dit toont duidelijk hoeveel respect je hebt voor de leerkrachten van je eigen kinderen! Op slag veel minder fan van jou!!! Foei! en zo gaat het nog een tijdje verder.



Maar er zijn ook mensen die het met Miguel eens zijn. Wat is 1 week extra?! Zo voorbij... uitzonderlijke omstandigheden, uitzonderlijke regeling, moet kunnen, lezen we bij één van de reacties. Helemaal mee eens Miguel! Ze werken maar zeker niet evenveel als normaal. Dus een weekje langer kan geen kwaad. Ik werk in de zorg en ben blij dat ik nog werk heb!, reageert een andere fan van Miguel Wiels op Instagram.

Bio van Miguel Wiels

Meer Over:

Miguel Wiels