.
News Image

Miguel Wiels na Instagramrel : 'ik zou het opnieuw posten'

Stookt Miguel Wiels het vuur nog wat op?


Afgelopen weekend kwam Miguel Wiels onder vuur te liggen nadat hij het onderwijzend personeel schoffeerde in een bericht op Instagram. In een tweede reactie probeerde de componist zijn bericht te kaderen door te stellen dat hij niet de leerkrachten zelf viseerde, maar wel hun “bekrompen en wereldvreemde vakbond” die niet wilde dat het schooljaar met een week verlengd werd om deliberaties in de eerste week van juli te laten plaatsvinden.

“Blijkbaar zaterdag, want veel leerkrachten vonden toch tijd om hier furieus te reageren (is een mopje!),” begint Miguel Wiels de verduidelijking van zijn eerste bericht op Instagram. “Had niet mogen veralgemenen naar heel korps, er zijn idd veel leerkrachten die elke dag hard hun best doen. Zoals juf Leen. Of juf Freya. Ik bedoelde niet dié mensen, maar hun bekrompen en wereldvreemde vakbond. Er volgen na die mogelijke extra week dus nl nog 7 extra weken waarin er ‘minder’ (beter dan nauwelijks) moet gewerkt worden.”

Maar klinkt de mening van Miguel Wiels hier niet héél herkenbaar voor veel artiesten? Heel wat artiesten krijgen vaak te horen dat zij enkel maar moeten optreden en dat de buit binnen is. Een vakman als Miguel Wiels weet ongetwijfeld hoeveel méér werk er hoort bij een muzikale carrière, maar net Miguel lijkt dan een zelfde kortzichtige redenering te maken over het onderwijzend personeel… Elke leerkracht weet immers wat er allemaal nog bij hun vak komt kijken ‘na de uren’.

Eén reactie willen we hier graag uitpikken: “Ja want liedjes maken is zovéél werk. Steevast dezelfde 3/4 akkoorden met een andere tekst erop plakken op een cd branden en voila studio 100 heeft wéér een platinum cd te pakken. Maar is allemaal om te lachen #grapje,” schrijft iemand op Instagram.



Maandagavond was Miguel Wiels te gast bij Danira Boukhriss in 'Vandaag' en daar lachte hij vooral met het feit dat een juf op Instagram schreef dat zij geen liedjes van K3 meer zou spelen. Op de vraag of de muzikant het bericht nog eens opnieuw zou posten wetende welke reacties het zou teweegbrengen, reageerde Miguel Wiels bevestigend. Ja natuurlijk. In dezelfde woorden? Ik zou het bericht misschien iets minder scherp stellen, maar ik zou het wél opnieuw posten, besloot Miguel Wiels.

Bio van Miguel Wiels

Meer Over:

Miguel Wiels

Bio van Danira Boukhriss