.
News Image

Mijn Pop-Uprestaurant: ik val liever dood

Alweer tranen in Mijn Pop-Uprestaurant.


Nadat de Boxy-broers alle pop-uprestaurants bezocht hebben, zijn de eerste drie genomineerden bekend. In Genk zijn dat Myrthe en Giordano, in Kortrijk de zusjes Chloë en Magali en in Antwerpen zijn de dames Caroline en Gillian genomineerd. Voor de ene kwam het vooruitzicht op een mogelijke sluiting iets harder aan dan bij de andere... bij de bekendmaking van de nominaties zakte de moed Giordano in de schoenen. Hij had de nominatie niet echt zien aankomen. Giordano was zelfs in die mate teleurgesteld dat hij de volgende dag al niet meer van plan was om te komen werken. Gelukkig voor hem en de gasten was Giordano wel op de afspraak.



In Antwerpen hadden Caroline & Gillian de nomatie wél verwacht. Meer zelfs, ze zouden een niet-nominatie zelfs een wereldwonder noemen. Hun nominatie is goed nieuws voor de buren. Stel dat Caroline & Gillian volgende week de deuren moeten sluiten, dan zijn hun buren Miette & Willem automatisch door naar de volgende ronde en komt de finale in zicht. Miette - 'het tierlantijntje' volgens Caroline & Gillian - geeft in beeld toe dat ze een beetje hoopt dat Bikke & Smooz de deuren moet sluiten. Maar Caroline & Gillian beweren een stappenplan te hebben en ze willen dan ook alleen maar groeien. Het is niet omdat je een tweede zit hebt dat je niet met onderscheiding kan afstuderen. We zijn nog niet begonnen, we zijn nog altijd aan het discussiëren over wat we gaan doen, klinkt het vastberaden. Miette vond Caroline & Gillian verre van vriendelijk en na het bekijken van de aflevering van donderdag zal Miette ook wel beseffen dat haar buren nooit haar beste vrienden jullie worden. Caroline & Gillian hadden zich enorm goed voorbereid op Mijn Pop-Uprestaurant maar beweren nog altijd aan het discussiëren te zijn over wat gaan doen. Weet dit duo eigenlijk wel waar ze mee bezig zijn?



Maar laat duidelijk zijn dat de strijd nog niet gestreden is. Om ervoor te zorgen dat de duo’s snel terug op het juiste spoor zitten, brengen Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Gert Verhulst een bezoekje aan de verschillende restaurants. Alle pijnpunten worden door de jury in kaart gebracht en er wordt bijgeschaafd waar nodig: van eten over bediening tot een betere uitwerking van het concept. En dat er nog heel wat verbeterd kan worden zal snel duidelijk worden. Ik ben hier niet om de klootzak te zijn. Ik ben hier juist nu op dit moment om ze te coachen en positief weer op de rails te zetten. En eigenlijk te laten zien hoe je nog beter kan koken. Nog met meer diepgang en met nog meer smaak kan koken.

De jury gaat eerst langs bij L'Oro Nero in Genk. Terwijl Sepideh en Gert zich om Myrthe bekommeren, merkt Sergio al snel op dat Giordano heel dringend zijn keuken op orde moet zetten. Het pizzaconcept van Giordano moet dringend op punt gesteld worden. Giordano moet verder kijken dan een zwarte schort en creatief bezig zijn en de chef steekt dan ook meteen de handen uit het mouwen. Volgens Gert mist L'Oro Nero de juiste uitstraling. Nog voor mensen binnenkomen loopt het al fout. De kijkers thuis zien vooral stress, ruzie en misverstanden waardoor mensen met een minder goed gevoel naar L'Oro Nero komen. Misschien is dat wel de reden waarom er zoveel mensen hun kat sturen ondanks het feit dat ze reserveerden. Het huisje weltevree is ver weg, meer zelfs. De mensen willen een toffe service beleven maar de sfeer is ver zoek. De bar van L'Oro Nero is zo goed als leeg. Gert heeft dan eerder het gevoel in een pop-up te komen dat de zaak failliet is. Er staan in de bar amper glazen en flessen en dat kan niet. Er hangt geen toffe sfeer in de zaak en daar moet Myrthe dan ook aan werken. Ook Myrthe mist de uitstraling van een goede gastvrouw omdat ze in een dipje zit. Het is hoog tijd dat Myrthe zich probeert te herpakken. De passie is er wel bij Myrthe maar ze is de draad kwijt en dat heeft vooral te maken met de manier waarop alles bij L'Oro Nero draait. Dat er nog werk aan de winkel is, is meer dan duidelijk. Aan de beleving bijvoorbeeld om maar iets te noemen. Sepideh begrijpt niet waarom Myrthe bijvoorbeeld geen cocktails aan tafel maakt. Dat is meteen ook een stukje attractiever voor de klanten. Myrthe moet meer en meer evolueren naar de ideale gastvrouw zoals Amanda dat bij de buren is. Maar er is ook iets wat Myrthe niet langer mag van Sepideh: fluitend door de zaal lopen bijvoorbeeld. In de keuken ergert Sergio zich aan het feit dat Giordano amper ingrediënten in huis heeft: artisjokken, zure room, yoghurt, zuivel en dat begrijpt Sergio niet. Een chef moet een goedgevoelde koeling hebben met de ingrediënten die hij nodig heeft maar ook met extra's waardoor het team creatief aan de slag kan om gerechten te bedenken. En dan zorgt Giordano ervoor dat Sergio Herman sprakeloos is. Sergio wil één van de gerechten afwerken met verse parmezaan maar ook dat heeft Giordano niet in huis. Een Itiliaan zonder parmezaan is als een café zonder bier, als een Zeeuwse chef zonder mosselen en oesters in de keuken. Ik heb daar geen woorden voor, ik vind daar geen woorden voor, reageert Sergio. In een mum van tijd tovert Sergio overheerlijke én aantrekkelijke gerechten uit zijn hoed. Giordano is in die mate onder de indruk dat hij weer positief in het leven staat en er volledig voor wil gaan. In die mate zelfs dat Giordano zelfs heel de kaart overhoop wil halen. En omdat Gert dorst heeft, gaat Gert eens piepen bij buren Amanda en Sven. Hij vraagt zich meteen op dat het feit dat Amanda en Sven niet zijn genomineerd zijn geen goede reden is om daar iets op te drinken. Hij wil dolgraag nog eens een overheerlijke cocktail. Bij Sven en Amanda is er weinig stress te bespeuren. Niet Sven en Amanda worden op de rooster gelegd, maar wel Gert. Amanda ontdekt namelijk dat Gert best wel gespierd is…



Ook de zussen in Kortrijk krijgen enkele tips om Strombowli naar een hoger niveau te tillen. Bij Chloë en Magali is er ook nog heel wat werk. Gert merkt op dat in Kortrijk twee bijzonder sterke duo's zitten maar het hoort bij het spel dat één van hen genomineerd is. Sergio is benieuwd naar de Siciliaanse kookkunsten van Chloë. Sepideh en Gert willen het met Magali meer over de beleving hebben. Gert vreest dat de dames eerder ongeïnteresseerd overkomen op de mensen, ook al is dat zeker niet hun bedoeling. Jullie moeten de vulkaan zijn, jullie moeten echt uitbarsten, merkt Gert op. Maar de dames zijn zo niet en hebben het daar moeilijk mee. Sergio pakt in de keuken het lamsgerecht aan. De Boxy broers hadden daar opmerkingen over en dus wil Sergio dat gerecht op punt zetten. Maar niet alleen de gerechten zijn een probleem: Chloë moet eindelijk eens de leiding nemen in de keuken. Maar ook daar heeft zij het moeilijk mee want Chloë heeft nooit in een professionele keuken gestaan. Zij wil liever samen met Gregor de keuken leiden. Gert weet dan weer dat de keuken in de beide pop-ups in Kortrijk aan mekaar gewaagd is. Vooral aan de beleving in de zaal zal er gewerkt moeten worden. Chloë en Magali zijn gewoon genomineerd omdat er iemand genomineerd moest worden in Kortrijk, punt uit.



In Antwerpen duikt Sergio de keuken van Caroline en Gillian in en zorgt daar voor de nodige peptalk. Enkele dagen geleden hadden de dames zin om de handdoek in de ring te gooien. Gillian krijgt het bezoek van haar twee zoontjes. Toen het oudste zoontje van Gillian te horen kreeg dat hun mama stopte met de pop-up kreeg Gillian de opmerking dat net zij altijd tegen haar kinderen gezegd heeft dat ze nooit mogen opgeven en dat zorgde ervoor dat Gillian toch verder ging met Mijn Pop-Uprestaurant: Ik val nog liever dood dan dat ik iets opgeef. Opgeven is dus geen optie meer en bij Bikke & Smooz willen ze alles doen om de zaak te redden. Zo gaan Caroline & Gillian vanaf volgende ook op vrijdagavond open, tenminste als ze hun nominatie overleven. Ik ben er allergisch aan als het niet proper is, als alles niet op z'n plaats staat. Je voelt choas in de keuken, nul organisatie, één grote tyfusbende. Sergio maakt quinoa en wil dat gerecht oppimpen tot een aanvaardbaar niveau. Caroline is echt in de wolken met wat ze te proeven krijgt. Sepideh en Gert hebben het met Caroline over het financiële plaatje. Bikke & Smooz draait te weinig omzet om rendabel te zijn. Het plan om op vrijdagavond te openen krijgt positieve commentaar van Gert en Sepideh. Gert gaat ook bij buren Miette & Willem op bezoek. En ook daar wil Gert klinken op de niet-nominatie: hij met een cocktail, zij met een glas water. Gert had de commentaren van Kristof en Stefan Boxy over de taco's gehoord en wou er dolgraag eentje proeven maar er waren om 12 uur nog geen taco's. Gert vind dat totaal niet kunnen want het is zoals een frituur waar ze om 12 uur de frietjes nog voor de eerste keer moeten bakken. Na veel te lang wachten krijgt Gert twee taco's n die zijn superlekker. Hij zou wel graag meer variatie in de taco's krijgen en die wenst brengt hij over in de keuken. Gert is van mening dat de volledige menukaart uitgebreid moeten worden. Het zou namelijk best wel eens spannend kunnen worden in Antwerpen als er nieuwe nominaties zouden komen. Bij de buren flipt Caroline: zij kan niets meer vinden in de keuken omdat het één en al chaos is. Caroline heeft last van kortsluiting in haar hoofd en ziet het even niet meer. De stress en angst van Caroline moet overwonnen worden mits een veel betere organisatie. Eén ding is hoe dan ook duidelijk: de strijd barst nu pas echt los… De duo’s van L’Oro Nero, Bikke & Smooz en Strombowli zetten alles op alles om zoveel mogelijk stemmen van de kijker voor zich te winnen. Er kan nog gratis gestemd worden het favoriete restaurant tot zaterdag 9 april 2016 om 18.00. Dat kan via vtm.be of de VTM-app.