.
News Image

Miss België Elena Castro Suarez: “ik twijfel elke dag aan mezelf”

Elena Castro Suarez beleefde jeugd vol pesterijen.


Elena Castro Suarez werd al meteen onder vuur genomen toen ze nog maar net haar kroontje van Miss België had opgezet. Omwille van haar Spaanse roots vonden heel wat criticaster het geen échte Miss België. Ook in de lagere school werd Elena al zwaar gepest…



Elena Castro Suarez studeerde rechten toen ze Miss België werd. Van studente naar werknemer, dat was een grote verandering, geeft Elena toe in Story. “Maar één jaar in een mensenleven is niks, hé,” aldus Elena die in januari 2020 de draad van haar studies weer gewoon wil oppikken.



De 19-jarige schone wil absoluut haar diploma halen maar geeft toe dat ze de smaak wel te pakken heeft. Haar studies combineren met fotoshoots of een job in de media ziet ze wel zitten. En stiekem durft ze al dromen van een heel specifieke job op televisie: “Misschien stel ik me wel kandidaat als nieuwe Ketnetwrapper, om Charlotte Leysen te vervangen,” klinkt het voorzichtig bij Elena Castro Suarez in Story. “Ik weet alleen niet of ik het aandurf om die stap echt te zetten… Ik werk in ieder geval heel graag met kinderen,” aldus Elena die vanaf haar 12de deel uitmaakte van het tienergroepje Popkidz. Elena is immers minder zelfzeker dan ze overkomt…



“Ik kan zelfzeker overkomen, maar ik twijfel elke dag aan mezelf en ben heel kritisch,” aldus Elena Castro Suarez. Zelfs aan haar lichaam twijfelt ze, hoewel ze beseft dat dat als Miss België natuurlijk niet nodig is: “ik zie altijd wel iets aan mijn lichaam dat ik niet mooi vind. Mijn benen en buik kunnen bijvoorbeeld gespierder. Al zal ik nooit aan mezelf laten sleutelen, want dan ben ik niet meer wie ik ben,” aldus Elena Castro Suarez.



De mannelijke aandacht is niet echt toegenomen nu ze Miss België is. De verkiezing komt dan ook niet meer op nationale televisie, dat maakt een groot verschil. Eigenlijk werd ze vroeger vaker aangesproken. Toen ze nog geen rijbewijs had en zich verplaatste met het openbaar vervoer werd ze vaker aangesproken door mannen. “En dat was zeker niet altijd even fijn…” Elena vervolgt: “Eerst roepen ze nog ‘meisje’, enkele seconden later noemen ze je al ‘hoer’. Ik heb geleerd om in zo’n situatie te zwijgen, want dat creëert alleen maar meer problemen,” aldus Elena Castro Suarez in Story.



Elena Castro Suarez is momenteel single. “Ik word gewoon niet snel verliefd, en ik begin alleen aan een relatie als ik er toekomst in zie. Met iemand samen zijn gewoon om niet alleen te zijn, dat hoeft niet voor mij,” aldus Elena die toegeeft dat ze erg zelfstandig in het leven staat. “Ik ben ook heel traditioneel: voor ik met iemand iets serieus begin, wil ik die persoon eerst goed leren kennen, en dus lang daten. Tegenwoordig gaat het allemaal zo snel, maar dat is niets voor mij. Ik ook nog maar één lange relatie achter de rug. Mijn mama zegt dat ik ouderwets ben,” lacht Elena Castro Suarez.



Elena Castro Suarez blikt in Story ook terug op een donkere periode in haar leven. In het lagere onderwijs werd ze zwaar gepest en zakte ze weg in een diep dal: “Het was met z’n allen tegen één, ze probeerden me echt weg te pesten. Ik liep vaak weg van school en vluchtte dan naar het werk van papa.” Uiteindelijk veranderde Elena Castro Suarez in het derde middelbaar van school en sindsdien werd ze nooit meer gepest. Toch voelt ze nog steeds de gevolgen van die pesterijen: “Er was een periode dat ik totaal geen zelfvertrouwen meer had. Door alles wat ik te horen kreeg, was ik mezelf ook verschrikkelijk gaan vinden…” Anderzijds probeert Elena Castro Suarez het ook positief te zien: “Anderzijds heeft dat pestgedrag me misschien wel een duwtje in de rug gegeven in de richting van mijn studies rechtspraktijk. Ik verdraag immers geen enkele vorm van onrecht meer,” aldus Elena Castro Suarez in Story.


Bio van Elena Castro Suarez