.
Muriel Bats
vrijdag 10 mei 2024

Muriel Bats: “Ik ga niet meer naar dat onzeker stemmetje luisteren”

Nergens voor nodig

Haar ontslag bij ‘Thuis’, zes jaar geleden, kwam hard aan bij actrice Muriel Bats. Ze was helemaal ontmoedigd en ze voelde zich ook een beetje verslagen. Ze was 50 en moest zich opeens weer gaan verkopen. Ze zag dat niet zitten en deed weinig moeite om zichzelf op de kaart te zetten.

“Door de jaren heen heb ik wel castings gedaan, maar 't antwoord was altijd nee en ik vond dat steeds moeilijker te verteren. Je weet dat je dat niet persoonlijk moet nemen, en dat zeggen ze je ook: 'Je matcht niet met het personage dat we voor ogen hebben.' Maar het blijft toch moeilijk om zoiets niet op jezelf te betrekken. Ik had er genoeg van om de hele tijd tegen mezelf te vechten”, zegt Muriel in Dag Allemaal.

Maar toen de makers van ‘Familie’ haar opbelden, kon ze uiteindelijk de klik maken en was ze vooral blij dat ze haar zelf hebben gevraagd.

“Ik heb toen besloten om niet meer naar dat onzekere stemmetje in mijn hoofd te luisteren. Ik ben altijd een twijfelaar geweest. Als jonge tiener had ik daar weinig last van, maar met het ouder worden werd ik mij steeds bewuster van mezelf en ging ik me alsmaar meer vergelijken met mijn leeftijdsgenoten. Toen is er een twijfel ingeslopen die sindsdien is blijven hangen.”