.
News Image

Musette-album van Matthias Lens blijft scoren

'De Mooiste Musettes' van Matthias Lens knalt 10 weken na release de top 3 van de Ultratop albumcharts binnen!


'De Mooiste Musettes' van Matthias Lens knalt 10 weken na release de top 3 van de Ultratop albumcharts binnen!



Op 30 juni 2014 stelde Matthias Lens zijn album 'De Mooiste Musettes' voor tijdens een geanimeerde persvoorstelling op de Sinksenfoor te Antwerpen. Deze week, 10 weken na de release en na een hele zomer in de top 10 van de Ultratop albumcharts te hebben gestaan, stijgt het album zelfs nog door naar een 3de plaats in diezelfde hitlijst. Een fantastisch resultaat voor Matthias Lens, zeker wanneer je het lijstje gerenommeerde nationale en internationale artiesten en groepen ziet die hij achter zich laat in de top 10.



Het album 'De Mooiste Musettes' was de voorbije weken niet weg te slaan uit de top 10 van de Ultratop albumcharts, maar kreeg vorige week nog een leuk extra duwtje in de rug. Het succes van Matthias Lens en zijn musette-album was ook Marcel Vanthilt niet ontgaan, en dus mocht Matthias vorige week woensdag langslopen bij Hotel M om zijn verhaal te doen en enkele deuntjes te spelen. Naast Marcel zelf, konden ook hoofdgasten Philippe Geubels en Tom Waes de musette-muziek van Matthias duidelijk waarderen en ze waagden zich zelfs aan een poging om zelf accordeon te spelen, wat bij Tom Waes resulteerde in enkele aanvaardbare klanken uit het liedje 'Broeder Jacob'. Een zeer geslaagde tv-performance van Matthias Lens, waarvan de impact volgens de zanger/accordeonist ook meteen voelbaar was op verschillende vlakken.



Na de uitzending van Hotel M, kreeg ik meteen een pak smsjes en tal van positieve reacties op facebook. Diezelfde avond liepen er ook meteen extra boekingen binnen en dook mijn album zelfs op in de top 10 van iTunes, waar het de daaropvolgende dagen ook in bleef staan. Heel opmerkelijk wel, want dit soort albums en Vlaamse artiesten in het algemeen eigenlijk, moeten het vooral van de fysieke verkoop hebben en sinds de release van het album hadden we zelfs niet in de Top 100 gestaan op iTunes. Hoewel de resultaten al gans de zomer super zijn en we al heel wat promo hebben gedaan, hebben heel wat mensen het album nog ontdekt door mijn passage in Hotel M. en zijn ze blijkbaar ook naar de winkel gelopen om het te kopen, wat resulteert in de mooie 3de plaats in de Ultratop deze week. Ik zal Marcel, Tom, Philippe en de ganse ploeg van Hotel M er dan meer eens éne trakteren zeker, zegt een lachende Matthias Lens.


Bio van Matthias Lens

Meer Over:

Matthias Lens

Bio van Philippe Geubels, Tom Waes en Marcel Vanthilt