.
Natalia
zondag 21 mei 2023

Natalia: “Zo bereik je meer uit het leven”

Ze is een realist

Of je nu een optimist of pessimist bent, veel hangt af van wat je in je leven al hebt meegemaakt. Van sommige mensen is het soms best te begrijpen dat ze pessimistisch in het leven staan. Natalia is geen optimist en geen pessimist, maar wel een realist.

“Dat is niet gekomen door mama te worden, maar dat is altijd wel zo geweest. Ik merk dat je meer uit het leven haalt en meer bereikt als je een gezonde balans hebt gevonden tussen realisme en optimisme”, zegt Natalia in Dag Allemaal.

Natalia denkt dat pessimisten het niet makkelijk hebben in het leven en dat het hen ontbreekt aan zelfzekerheid.

“Als je denkt dat iets niet gaat lukken, lukt het ook niet. Je moet proberen erin geloven dat het goed komt, en als het mislukt, dan is het maar zo.”

Die les wil Natalia ook graag aan haar kinderen meegeven. Haar kinderen mogen niet zeggen dat ze iets niet kunnen en Natalia zal altijd helpen zodat ze net dat beetje meer zelfvertrouwen krijgen. “Als het dan lukt, dan is ze keifier. Op die manier geef ik mijn kinderen zelfvertrouwen. Allez, ik denk dat toch. Net als de meeste mama’s doe ik uiteindelijk ook maar wat.”