.
News Image

Nederlanders strikken Jean-Marie Pfaff voor WK-hit

Toch een beetje WK-gevoel in Nederland.


Op YouTube circuleert een opvallende clip. De mensen van het YouTube kanaal Ponkers bleven op hun WK-honger zitten omdat Nederland zich niet wist te plaatsen voor het WK Voetbal in Rusland. De makers van het YouTubekanaal Ponkers zaten met één grote vraag: “Hoe zorgen wij dat ook dit jaar het WK gevoel heerst in Nederland, ondanks dat we niet meedoen?”

Tijdens een lunch bedenken de heren van Ponkers het idee voor een ludieke actie om Nederland toch te betrekken bij het WK voetbal 2018. Het bestaande nummer “België” van het Goede Doel is een schot in de roos, in plaats van “waar kan ik heen” wordt het “voor wie ben ik”.

In slechts één middagje was de tekst klaar en uiteraard mogen de namen Toni Peroni en Henk Westbroek (Het Goede Doel) niet ontbreken. Deze living legends zijn meteen enthousiast en doen mee. Behalve een verschijning in de video van deze heren moest er ook een bekende Belgische (ex) voetballer in te zien zijn. Niemand minder dan Jean-Marie Pfaff leent zich als gastheer en laat de mannen van Ponkers bij hem thuis een wedstrijd kijken van de Rode Duivels.

Om het plaatje compleet te maken sluit de clip af met Wolter Kroes, de man van Viva Hollandia, die zich beseft dat ook hij met een kleine aanpassing een WK hit kan maken voor België.

Kan in Nederland de Oranje Leeuw voor een keer veranderen in een Rode Duivel?