.
Nick Laenen uit Blind Getrouwd
vrijdag 23 februari 2024

Nick Laenen: “Je weet niet waar je naartoe moet leven”

Het is allemaal zo onzeker

Het is Nick Laenens grootste wens om vader te worden, samen met zijn vriend. Een adoptie is niet meer aan de orde, want die procedure neemt te veel tijd in beslag. Dus gaan ze op zoek naar een draagmoeder.

Nick maakt adoptie ook van dichtbij mee door vrienden die zich wel aan de procedure hebben gewaagd. Maar dat brengt veel onzekerheid met zich mee.

“We kennen vrienden die al zeven jaar bezig zijn met een adoptie en geen flauw idee hebben welke plaats ze op de lijst hebben. Je weet niet waar je naartoe moet leven. Als ik nu zou adopteren, word ik ten vroegste op mijn 52ste papa. En ik wil niet dat de andere ouders aan de schoolpoort denken dat ik de opa van mijn kind ben. Kijk, toen ik twintig was, wist ik al dat een kind krijgen moeilijk zou worden. Nu is die wonde weer opengegaan, dat is heel hard”, zegt Laenen in Dag Allemaal.

Zolang willen Nick en zijn vriend niet wachten op een kindje, dus zochten ze naar andere manieren, zoals een draagmoeder.

“Een andere optie is pleegzorg, maar dat wil ik niet. Stel je voor dat je je drie jaar lang hecht aan een kind en plots gaat het terug naar de biologische ouders. Dat zou voelen alsof je kind wordt afgepakt. Ik vind pleegzorg een mooi initiatief, maar het past niet bij mij. Daarom kijken we nu naar draagmoederschap in het buitenland.”

Bio van Nick Laenen

Meer Over:

Nick Laenen