.
Nicolas De Bruyn, Sarah en dochter Elisabeth uit The Sky Is The Limit
woensdag 8 maart 2023

Nicolas De Bruyn uit ‘The Sky Is The Limit’ beleeft bange momenten

Ze kregen een harde diagnose

Het zijn enkele zware maanden geweest voor Nicolas De Bruyn, die we kennen uit ‘The Sky Is The Limit’. Eerst kreeg hij overal te lezen dat hij erg gemaakt over kwam in het programma en dan waren er ook nog de zorgen rond de zwangerschap van zijn verloofde Sarah.

Eerst had het koppel erg veel moeite om zwanger te raken, toen dat toch lukte werd hun dochtertje ook nog eens vijf weken te vroeg geboren en kende het koppel enkele bange momenten toen hun dochter plots stuiptrekkingen kreeg.

“Sarah en ik schrokken, we wisten niet wat het was. Toen ze weer zo fel schokte, filmden we haar en toonden dat aan mijn zus. Zij is kinderarts. Op haar aanraden zijn we direct naar het ziekenhuis gereden”, begint Nicolas hun verhaal in Dag Allemaal.

Bij de dokter kregen ze te horen dat Elisabeth infantiele spasmen heeft, een zeldzame vorm van epilepsie bij kinderen jonger dan 1 jaar.

“Bij drie op de vier baby’s die aan die aandoening lijden stopt de mentale ontwikkeling. Zij blijven voor de rest van hun leven kind in hun hoofd. Ik heb er al met vier andere ouders over gesproken. Wat zij vertellen, hakt er serieus in… Bij drie van die kindjes is de hersenontwikkeling gestopt.”

Download onze app voor Android of iOS